יו"ר הוועדה המיוחדת של הכנסת לצמצום פערים חברתיים בפריפריה, ח"כ אברהם בצלאל, סייר אמש (ה') במרכז "להיטיב" בירושלים של ארגון "פתחון-לב" יחד עם נציגים של משרד הרווחה ומשרד העלייה והקליטה. מנכ"ל "פתחון-לב", אלי כהן, סקר בפניהם את הפעילות "להיטיב", הפועלת משנת 2014 במטרה לאפשר למשפחות המתמודדות עם קושי כלכלי ותעסוקתי לצאת לחיים של רווחה נפשית ופיזית.
יו"ר הועדה המיוחדת לצמצום פערים חברתיים בפריפריה, ח"כ אברהם בצלאל, אמר: "מדובר בפרויקט חשוב ומוערך מאד שזוכה להצלחה מרובה. התרשמתי עמוקות מהאמצעים והכלים שניתנים פה שמהווים קרש קפיצה בלתי רגיל למשפחות המתמודדות עם קשיים כלכליים בכדי לצאת מהמעגל. אני רוצה לברך אתכם על עשייתכם ואשמח אם נוכל לחזק את הקשר ביננו על מנת לסייע לכמה שיותר נפשות לצאת לדרך חדשה ומוצלחת. "
מנכ"ל "פתחון לב", אלי כהן, ציין: "העוני חוצה מפלגות, מגזר, מגדר ולאום. הוא לצערי, הפך למגפה במדינת ישראל. אלו הם החיים עצמם והמטרה שלנו היא לעזור לכמה שיותר משפחות ויחידים לצאת ממעגל העוני. אנו פועלים במספר מישורים בכדי להגיע למטרת על זאת ואחד מהפרויקטים היותר מוצלחים שהוכח בצורה חד משמעית הוא "להיטיב". על כן, אני שמח ומודה ליו"ר הועדה המיוחדת לצמצום פערים חברתיים בפריפריה, ח"כ אברהם בצלאל, שבחר לקיים את הסיור כאן ומשוכנע שנמשיך לשתף פעולה בכדי לחזק ולהגדיל את הפעילות שלנו למען מבקשי הסיוע. "
בעקבות הצלחתה של התכנית ב-8 השנים בהן פעלה במגדל העמק, לפני שנה נפתח מרכז נוסף שלה בשכונת הקטמונים בירושלים. על פי הנתונים, אחת מכל ארבע משפחות הצליחה לצאת ממעגל העוני בעזרת התכנים, 86% הגדילו את יכולת ההשתכרות, 70% הגדילו את ההכנסה הפנויה, 86% הצליחו לממש זכויות, 83% מהילדים המשתתפים בתכנית שיפרו את הישגיהם הלימודיים, 80% העידו כי התכנית הגבירה את תחושת המסוגלות ו-80% ציינו כי התכנית פיתחה את יכולתם האישית והמשפחתית. תכנית 'להיטיב' מבית "פתחון-לב", פועלת במטרה לאפשר למשפחות המתמודדות עם קושי כלכלי ותעסוקתי לצאת לחיים של רווחה נפשית ופיזית. מודל העבודה של להיטיב פועל הן ביצירת שינוי המציאות הכלכלית והן בשינוי תודעתי של המשפחות המתמודדות עם עוני.
המודל מעצים את המשפחה וממקם אותה במרכז התהליך תוך הסתכלות הוליסטית על סביבת חיי המשפחה, אופייה וצרכיה. כך, לכל אחד מהמשתתפים ומצורכי השירותים נתפרת "חליפת מענים" אישית וקהילתית בשיתוף פעולה עם הרשות המקומית, המבטיחה מיצוי מרבי של זכויותיהם ומעניקה תקווה וסיכוי לצמיחה והתפתחות אישית ומשפחתית.
שקר אחד גדול
סיפורי סבתא
כתבה ממומנת
זוכרים איך פתחון לב סיכנו את כרטיסי המזון של דרעי?
אני עוד לא שמעתי על משפחה אחת שקיבלו מהם משהו
רבע מהמטופלים שלהם יצאו ממעגל העוני?
נשמע לא הגיוני
משפחה שנזקקת לשירות שלהם אמורה להיות משפחה עניה מאד וברוכת ילדים, כדי לצאת ממעגל העוני הם צריכים להשתכר לפחות 20 K בחודש
אז רבע מהמקרים הם כאלו?