התפשטות הקורונה באי הבריטי: היום חצה מניין המתים אשר אובחנו כחיוביים ונפטרו בבתי החולים את רף ה-20 אלף. זאת לאחר שהמספר הכפיל את עצמו תוך פחות משבועיים.
במקביל, הממשל הבריטי, בראשותו של בוריס ג'ונסון, שגם הוא חלה בנגיף והחלים, ממשיך לספוג ביקורת קשה על התנהלותו ותגובתם המאוחרת לטיפול במשבר עם ההודעה על העלייה במספר המתים, כאשר האי הבריטי היה האחרון להיכנס לסגר ומספר הבדיקות נמוך בהשוואה למדינות אחרות ברחבי העולם.
כזכור, בבריטניה יש את מספר המתים החמישים בגודלו בעולם, אחרי ארצות הברית, איטליה, ספרד וצרפת. ולפי טענת מדענים רבים במדינה, שיעור התמותה ילך וירד רק בעוד כשבועיים. ככל הנראה המספר הכולל של המתים גבוה בהרבה, זאת לאור העובדה כי הוא אינו כולל את מספר המתים שנפטרו בבתי האבות.
משרד הבריאות הבריטי פרסם היום נתונים לפיהם ביממה האחרונה התבצעו כ-28,760 בדיקות בלבד, מה שעשוי להפעיל לחץ נוסף על הממשלה שהצהירה כי מטרתה היא להגיע למצב בו יתבצעו 100 אלף בדיקות עד לסוף חודש אפריל, שנמצא במרחק ימים ספורים.
עיקר הדאגות בבריטניה נוגעות לעובדה כי כמות בדיקות נמוכה משמעותה היא יציאה איטית יותר מהסגר מה שישפיע על כלכלת בריטניה, החמישית בגודלה בעולם.
מוקדם יותר התראיין המנהל של שירותי הבריאות הלאומי באנגליה (NHS), סטיבן פאוויס, לרשת ה-BBC ואמר כי "יקח זמן, אפילו מספר שנים, עד שנדע להגיד בוודאות את ההשפעה המלאה של קורונה על המדינה".
במקביל הוסיף פאוויס כי להבדיל ממדינות אחרות בעולם, מערכת הבריאות בבריטניה לא קרסה ובתי החולים כבר מתחילים להיערך לקיומם של טיפולים שאינם קשורים לנגיף, או קיומם של ניתוחים שנקבעו מראש. הסיבה לכך לדבריו היא העובדה כי ישנה ירידה במספר החולים החדשים.
בתוך כך, ראש הממשלה ג'ונסון עדיין ממשיך להתאושש ממחלתו, זאת לאחר שהיה מאושפז במשך כשבוע ואף הועבר למחלקת טיפול נמרץ בבית החולים סנט תומאס בלונדון, בעוד במקביל שרי הממשלה נאלצו לספק לאזרחים תשובות בנוגע לשיעורי התמותה הגבוהים, מספר הבדיקות הנמוך ומחסור בציוד מגן לעובדי הרפואה השונים.