נשיא ארצות הברית טראמפ קומם עליו את הקהילה הרפואית האמריקנית, כשהציע לנסות הזרקת חומרי חיטוי לחולים כטיפול בקורונה. אחרי ששמע שאור השמש מונע מהנגיף להמשיך להתקיים, טראמפ גם הציע לבחון כיצד ניתן להחדיר את האור לתוך גופם של החולים.
במהלך תדרוך לעיתונאים בבית הלבן – שבו נכח הנשיא – שיתף ביל בריאן, חוקר בכיר במחלקה לביטחון המולדת של ארה"ב, במספר ממצאים באשר לנגיף. בתגובה ציין טראמפ: "אני רואה שחומרי החיטוי 'מעיפים' את הנגיף תוך דקה, דקה אחת. יש איזו דרך שאנחנו יכולים לעשות משהו כזה על ידי הזרקה שלהם פנימה? כמו שאתם רואים, הריאות של החולים נפגעות, אז יהיה מעניין לבדוק את זה". טראמפ לא ציין חומר חיטוי ספציפי.
החוקר בריאן הציג מחקר שנערך במחלקה לביטחון המולדת, ומראה גם שהנגיף עמיד פחות בתנאים של חום ולחות. הבכיר אמר: "הנגיף מת בצורה המהירה ביותר באור השמש" – מה שהוביל את טראמפ לתהות בקול רם האם יש דרך להכניס את האור "לתוך הגוף" של החולים.
"אז נניח שאנחנו מכים את הגוף עם כמות אדירה – בין אם באור אולטרה סגול או פשוט באור מאד עוצמתי – ואני חושב שאמרת שהאפשרות הזו לא נבדקה", אמר טראמפ כשהוא פונה אל החוקר הבכיר. "אז אני אומר, נניח שאתם מביאים את האור אל תוך הגוף – מה שאפשר לעשות או דרך העור או בדרך כלשהי אחרת – ונראה לי שאמרת שאתם מתכוונים לנסות גם את זה", כך טראמפ.
בהמשך, במענה לשאלות כתבים, אמר החוקר בריאן שסוג הטיפול הזה לא נשקל. הוא הוסיף שחום ולחות לבדם לא יפגעו בנגיף אם אנשים לא ימשיכו להקפיד על ריחוק חברתי. כשהתבקש בהמשך להבהיר הוא ציין כי "זה לא מסוג העבודות שאנחנו עושים במעבדה שלנו" – וטראמפ שנכח לצדו על הבמה הוסיף: "אולי זה עובד – ואולי לא".
בקשר לאפשרות שחום הורג את הנגיף, טראמפ פנה למרכזת צוות התגובה של הבית הלבן לנגיף הקורונה, דבורה בירקס, שישבה בצד במהלך התדרוך. הנשיא האמריקני ושאל אותה האם היא שמעה על כך שחום הורג את הנגיף. היא אמרה שלא שמעה על כך "כטיפול", אבל הוסיפה שעליית חום הגוף היא מה שגופנו עושה כדי להרוג נגיפים.
שעות לאחר מכן, הבין את גודל הסערה שחולל ואמר לעיתונאים: "שאלתי כתבים כמוכם שאלה באופן סרקסטי, כדי לראות מה יקרה".
הנשיא הבהיר כי אינו מעודד אנשים לבלוע או להכניס לגופם מוצרי חיטוי: "אני חושב שחומר חיטוי על הידיים יכול להשפיע לטובה. שמש וחום ולחות מוחקים את הנגיף, זה עולה מבדיקות שמתנהלות כבר כמה חודשים. לכן אמרתי 'איך אנחנו עושים את זה בתוך הגוף או אפילו מחוץ לגוף".
בעקבות התבטאותו, חברות ניקוי הוציאו גם הן הבהרות עבור לקוחותיהם. החברה שמייצרת את המוצרים הפופולריים "ליזול" ו"דטול" קראה ללקוחותיה: "אל תצרכו את מוצרי הניקוי שלנו". היצרנית הבריטית, רקיט בנקיסר, הזהירה כי צריכת מוצרי חיטוי היא מסוכנת "בעקבות ספקולציות שהושמעו לאחרונה והודעות ברשתות החברתיות". עוד הצהירו: "בשום נסיבות שהן, אסור להכניס את המוצרים שלנו לגוף האדם דרך הזרקה, בליעה או בכל דרך אחרת".
גם במרכז לבקרת מחלות זיהומיות ומניעתן (CDC), הכפוף לממשל טראמפ, החליטו להקדים תרופה למכה ופרסמו אזהרה משלהם. בציוץ בטוויטר הבהירו כי חומרי ניקיון וחיטוי ביתיים עלולים לגרום לסיבוכים רפואיים אם לא משתמשים בהם נכון: "כדי להבטיח שימוש בטוח ויעיל – הקפידו לפעול בהתאם להוראות היצרן".