ארועי מזג אוויר קיצוניים נמשכים ומתגברים ברחבי העולם. גלי חום נרחבים אבל גם הצפות במדינת ניו יורק. גוגל הציבה לעצמה למטרה לבנות מודל על בסיס בינה מלאכותית כדי לחזות שטפונות במטרה להציל חיים.
פרופסור יוסי מתיאס, סגן נשיא בגוגל ומנהל מחקר ופיתוח של גוגל ישראל, סיפר על הבעיה שהניעה את גוגל לחפש פיתרון: "יש אלפי קורבנות משיטפונות בשנה בעולם ויש לזה השפעה כלכלית עצומה. אחת הבעיות הגדולות זה לדעת האם אנחנו יכולים לקבל התרעה מספיק מוקדמת על מנת שאנשים יוכלו להתפנות בזמן ולהגן על הרכוש שלהם".
לפרופ' מתיאס היה חלום – הוא השתמש בבינה המלאכותית כדי לקדם טכנולוגיה לחיזוי שיטפונות. המודלים שגוגל פיתחו מתייחסים למקרים בהם שיטפונות עולים גדותיהם. הוא סיפר שבגוגל פיתחו "מודל גלובאלי הידרולוגי". המודל הזה מבוסס על מיפוי נהרות בעולם, והוא דורש הבנה של זרימה וכיוון המים, סוג האדמה וכמות המשקעים החזויה.
"הדבר היפה במודל ההידרולוגי זה שאנחנו מסוגלים לתת תחזית איכותית גם במקומות שבהם יש פחות מידע היסטורי ולהוסיף להם מודלים של הצפה", אמר מתיאס. הוא הוסיף כי היכולות שפיתחו יוכלו לצמצם את כמות הקורבנות באירועים כאלה: "העובדה שאנחנו מסוגלים באמצעות הבינה המלאכותית לתת היום תחזית שמכסה שטח שיש בו 460 מיליון אנשים ולתת התרעה שבוע מראש הוא דבר שבפירוש יכול להציל חיים".
הבינה המלאכותית מאפשרת לחבר בין כל סוגי המידע הרלוונטי ולאפשר תחזית מקומית מדוייקת יותר שעשויה להציל חיים. "מה שהתחיל בתור חלום שניסה לעשות שינוי הוביל למצב שרק לאחרונה הכרזנו שאנחנו נותנים חיזויים של שיטפונות ביותר מ-80 מדינות בעולם", אמר מתיאס. הכוונה כרגע היא להצליח לפתוח את המודל למדינות רבות נוספות מכיוון ואירועי הקיצון רק מתרבים והתרעות כאלו הופכות לרלוונטיות בכל מקום.