העסקים שנסגרו, ונפתחו
מנתוני רשות המסים אפשר להבין כי בתקופה האחרונה נפתחו בישראל למעלה מ 3,500 עסקים חדשים בעוד שבסה"כ בערך 2,000 עסקים אחרים נסגרו. דבר אחד ברור, יותר עסקים נפתחו מאשר נסגרו. אז נכון יש לנו מעל מיליון מובטלים, אבל מתוכם יש אלפים, שפשוט קמו ופתחו עסקים. היצרתיות של הישראלים, לא נותנת להם להפסיד בשקט, הם לא יחכו לרגע אחד אחרי האחרון שבה הם כבר לא יוכלו להתקבל בשום עבודה, הם פשוט קמים ופותחים עסקים.
לחיות נכון בעידן הקורונה
מה שבטוח זה, ולא משנה אם אנחנו מובטלים, עובדים, חתומי חל"ת או פתחנו עסק, הטיפים של הרב יהושע ויסמן הייועץ הכלכלי בטוח יעזרו לנו:
קודם כל קחו אחריות ניהולית קבלו החלטה שאתם מנהלים את כלכלת הבית שלכם כמו עסק לכל דבר. גם אם עד עכשיו הכל היה בסדר – עכשיו זה כבר לא "יהיה בסדר" מעצמו. כצעד ראשון, התחייבו בינכם לבין עצמכם שבחצי השנה הקרובה אתם מתמקדים בניהול הבית שלכם לפחות – לפחות באותה רצינות שבה אתם נוהגים בעבודה או בעסק הפרטי שלכם, בעידן של לפני הקורונה.
בכדי שנוכל לעבור התקופה ביתר קלות תעשו את הצעדים הבאים:
- ערכו מאזן – תכינו מאזן (שיקוף) שמטרתה לבחון כיצד ניתן לעבור את התקופה הזו במינימום נזק. איך בונים מאזן עליכם להכין תדפיסי עו"ש של הבנק 3 חודשים אחרונים, פירוט כרטיסי אשראי כולל חוץ בנקאי, פירוט של כלל ההלוואות, שיקים דחויים, ולהזין את הנתונים בטבלת אקסל מסודרת לפי קטגוריות, כמובן שכל אחד יעשה את זה לבד, לפי הנתונים וההוצאות שלו, שמשתנים מאחד לרעהו.
- תבנו תקציב חירום – עברו על המאזן בדקו את ההוצאות וההכנסות הצפויות לנו 3 חודשים קדימה, למשל בבניית התקציב קחו בחשבון את העלייה בסעיפי המזון והחשמל אל מול הירידה בדלק ובבילויים – שימו לב, זה חשוב מאוד!.
- בחינת ההוצאות הקבועות – זה הזמן לבדוק כמה דברים לדוגמא: משכנתאות האם כדאי למחזר, הביטוחים האם יש כפל ביטוחים, ולטפל בבקשות להנחה בארנונה, בסעיף המים עדכנו מס' הנפשות ובכלל אולי לחשוב על מעבר לפירפריה סעיף התקשורת וכו' .
- בחנו סעיף ההלוואות – תבדקו את כל ההתחייבויות שלכם: הלוואות, משכנתא וכרטיסי אשראי. ובדקו אם יש גרעון עתידי שיש לכסות אותו ולבחון האם לפרוס מחדש ההלוואות הקיימות בכדי להקטין ההחזרים החודשיים או להגדיל זמנית המסגרת עו"ש או להקפיא זמנית המשכנתא או לקחת לשם כך הלוואה. .
בלקיחת הלוואה תמיד תעדיפו לקחת הלוואות שתוכלו לעמוד בהחזר החודשי שלהן לאורך זמן ארוך, הרי אין לנו מושג מה יקרה מחר… תוודאו כי אתם מקדימים תרופה למכה ופונים לבנק לפני שמתחילים לחזור חיובים!
נכון לבחון את ההלוואה קודם כל על פי יכולת ההחזר החודשי ורק אחר כך על פי הריבית. יש פתרונות ייחודיים לתקופה אשר יכולים להוות עבורכם קרש הצלה: לדוגמה, הגדלת משכנתא לכיסוי כל ההתחייבויות. יש לשקול כל הצעה כזו ולבחון אם היא מתאימה עבורכם ולא להתנהג עם ההלוואות כמו בת יענה שטומנת את ראשה בחול.
חשוב מאוד! כדאי ורצוי להתייעץ עם איש מקצוע בתחום בכדי למנוע החלטות כלכליות שיש בה השלכות להמשך….
חלק מהכתבה נכתבה ע"י יהושע ויסמן מאמן ויועץ לכלכלת המשפחה וחבר ועדת מחקר באיגוד היועצים והמאמנים לכלכלת המשפחה – ומתפרסמת ברשותו ובהסכמתו.
עוד טיפים איך לעבור את משבר הקורונה בהצלחה מחר. גזרו ושמרו זאת – כתבה ששווה לכם כסף.