לאחר עמל של שנתיים ומאות פניות מאזרחים וותיקים הצעת חוק ״החזר דמי נסיעה באמבולנס״ של חה״כ אתי עטיה אושרה בקריאה שנייה ושלישית. ההצעה מפחיתה את עול תשלומי דמי הנסיעה באמבולנס עד לסכום השווה ל50%, עבור בני 80 ומעלה זכאי גמלת הבטחת הכנסה וגמלת סיעוד ברמה 6 ו-5! ההחזר יינתן כנגד קבלה.
בדברי ההסבר להצעה נכתב: "לפי חוק ביטוח בריאות ממלכתי, מבוטח המפונה לבית חולים בניידת טיפול נמרץ או באמבולנס, מקבל החזר כספי מלא של ההוצאה מקופת החולים רק במידה שאושפז. נוצר מצב אבסורדי שמי שמפונה לבית החולים ונפטר לפני שאושפז, יקבל החזר של 50% מן ההוצאה בלבד.
קשישים סיעודיים נאלצים להתפנות באמבולנס בתדירות גבוהה יותר, לעיתים רק כדי לקבל טיפול רפואי. הדבר מטיל הוצאה כלכלית כבדה על המבוטחים ועל בני משפחותיהם. נמצא שהחוק כיום פוגע בזכותם של המבוטחים לקבלת טיפול רפואי מציל חיים ובייחוד מבוטחים משכבות המוחלשות באוכלוסייה, אשר יימנעו מפינוי באמבולנס בשל העלויות הכרוכות בכך. הצעת חוק זו נועדה להקל את הנטל הכלכלי המוטל על קשישים סיעודיים ועל בני המשפחה של אדם שנפטר".
ח״כ עטיה אמרה לאחר אישור ההצעה: ״לאחר שסעדתי את הוריי ראיתי את העושק המצטבר. לצערי אני עדה כי לפני שהקשיש מחליט להזמין אמבולנס הוא שוקל בדעתו אם יוכל לעמוד במימון הנסיעה. החקיקה באה מהחיים, והחוק הזה יהווה תיקון עוול אמיתי לחלשים ביותר בחברה״.
עוד מוסיפה עטיה: ״אני פונה לשר הבריאות להרחיב את החוק ולהחילו על אוכלוסיות נוספות, יש להוריד את המחירים הלא סבירים של שירות האמבולנס. אני מצדדת בהגברת התחרות בין כל חברות האמבולנסים ובהורדת יוקר המחייה באמצעות הוספת חברות למתן שירותי אמבולנס".
למה בכלל נקבע הקריטריון של אישפוז ?
מה שאמור להיות רלוונטי הוא האם היתה הצדקה רפואית לפינוי באמבולנס וזה לא תלוי בהכרח בשאלת האישפוז