כלי התקשורת בעולם הערבי מדווחים במהלך הימים האחרונים על מלחמת שליטה המתרחשת במחנה עין אל-חילווה, שבו מתגוררים פלסטינים שמשפחותיהם ברחו מישראל בעקבות מלחמת העצמאות, בין תומכים של תנועת פת"ח לבין פלגים איסלאמיסטיים קיצוניים. בעקבות הקרבות המרים המתנהלים בין שני הצדדים, סעודיה הורתה לאזרחיה לצאת מיד מלבנון. מלחמת השליטה הזו מתנהלת בזמן שלבנון נמצאת במצב פוליטי מורכב ועל סף פשיטת רגל כלכלית.
הקרבות האכזריים והמתישים המתנהלים בין הצדדים הפלסטיניים בתוך מחנה הפליטים עין אל-חילווה, ששוכן ליד העיר צידון, גורמים לחששות כבדים מהקצנה נוספת של האלימות המשתוללת במדינה הערבית הענייה, שגם כך סובלת מחוסר יציבות בכל תחומי החיים. חשוב להדגיש כי מחנה זה הוא הגדול ביותר מבין חמישה מחנות, אשר מתגוררים בהם 250 אלף פליטים פלסטיניים שמשפחותיהם ברחו מישראל במהלך מלחמת העצמאות.
במהלך הקרבות הקשים שהתנהלו בשבוע שעבר במחנה הפליטים שמתגוררים בו יותר מחמישים אלף פלסטינים בין תומכי פת"ח לבין פלגים איסלאמיסטיים קיצוניים נהרגו 13 בני אדם, ועוד רבים אחרים נפצעו בדרגות פציעה שונות. בעקבות הקרבות האיומים ברחו ממחנה הפליטים יותר מרבע מתושביו. אנשים אלה נאלצו להתגודד ברחובות העיר צידון, וחלקם עשו מאמץ לנסות להגיע עד לעיר הבירה ביירות. אולם כוחות הביטחון הלבנוניים שכללו שוטרים רבים מנעו את כניסת הפליטים לעיר.
בעקבות העימותים הקשים, החליטה סעודיה להנחית מכה קשה על לבנון, כאשר הורתה לאזרחיה ביום שבת, 5 באוגוסט, לעלות על המטוס הראשון מעיר הבירה ביירות ולחזור לממלכה. יש לציין כי סעודיה מנהלת כבר יותר משנתיים חרם מוצהר נרחב על לבנון בעקבות המצב הקשה השורר בה מכל הבחינות. הממלכה העשירה גם אינה מוכנה לתמוך כלכלית במדינה הערבית הענייה כל עוד חיזבאללה ממשיך לנהל אותה מאחורי הקלעים.
שורה של מדינות נוספות הוציאו אזהרות מסע ללבנון, ביניהן מדינות מערביות, אבל הן לא נהגו באותה קשיחות כמו סעודיה. כווית הוציאה אזהרה לאזרחיה שנמצאים בלבנון להישאר בבתיהם עד להודעה חדשה, ולא להתקרב לאזורים שבהם מתנהלים קרבות ופגיעה בחיי אדם. מאוחר יותר, הוציאו בריטניה, גרמניה וצרפת אזהרות לאזרחיהן שלא לצאת מהבתים ולשמור עד כמה שניתן על חייהם, כיוון שאי אפשר לדעת מה עלול לקרות בלבנון מוכת האלימות.
אין ספק כי הקרבות הקשים המתנהלים במחנה הפליטים הלבנוני הגדול ביותר מהווים מכה אנושה לממשלת לבנון שגם כך נאלצת להיאבק במצב הקשה השורר במדינה. ראש ממשלת המעבר, נגיב מיקאתי, זימן במהלך השבת האחרונה את שרי הפנים והחוץ של לבנון והורה להם ליצור קשר במהרה עם עמיתיהם במדינות המערב ולהעביר הודעות הרגעה על המצב במדינה. הממשלה המתמודדת עם העובדה שאין בלבנון נשיא מכהן כבר שישה חודשים, מקווה שהצעד הזה ירגיע את המצב בתקווה שהקרבות המרים בין הפלגים השונים במחנה הפליטים עין אל-חילווה יגיעו לסיומם.
בהצלחה לכל הצדדים
זה שקרים אין קרבות שם, ה"תקשורת" אמרו: שחיזבללה מאיים על ישראל והצבא חושש כרגיל
בינתיים ספרנו 141 מתים ערבים בארץ שנרצחו בידי ערבים,מעניין היכן יהיה יותר, בלבנון או בישראל ?אני מהמר על לבנון.