שופטת העליון רות רונן נזפה במחלקה הפלילית בפרקליטות המדינה על שהחליטה להגיש ערר בעניינו של ירד, ואמרה כי "לא היה צורך להטריח את בית המשפט העליון" בעיסוק בנושא. השופטת קיבלה את בקשת השב"כ להציג חומרים חסויים כדי לנמק את טענת הפרקליטות. בזמן הצגת החומרים החסויים, עיתונאים ועורכי דינו של ירד הוצאו מהאולם כדי לקיים דיון במעמד צד אחד עם נציגי הפרקליטות, השב"כ והשופטת בלבד.
בסיום הדיון, הודיעה השופטת רונן כי למרות החלטת המחוזי לשחרר את אלישע ירד למעצר בית – בפועל הוא נשאר במעצר עד לדיון הבא. "בית המשפט המחוזי הורה על עיכוב ביצוע עד היום בשעה 10:00. היות והמשטרה תבקש להאריך את מעצרו לאור ראיות שהצטברו במהלך החקירה, המסקנה היא כי ממילא צפוי להתקיים הבוקר דיון בבית משפט השלום בו יצטרך להכריע האם יש הצדקה למעצרו של ירד לאור מכלול הנסיבות – קיומו של חשש סביר מפני שיבוש הליכי חקירה או סיכון בטחון הציבור או המדינה אם ירד ישוחרר", נימקה רונן.
"המסקנה היא שהשאלה המרכזית שיש להידרש אליה במסגרת הדיון הנוכחי נוגעת לשאלה ממוקדת וספציפית מאוד – האם הדיון בבית משפט השלום בבוקר ייערך לאחר שחרור של ירד או תוך כדי מעצרו. ממילא מדובר בהארכת מעצר מצומצמת מאוד מבחינת הטווח שלה, פרק זמן של כחצי שעה שבו יידרש ירד להגיע לדיון בבית משפט השלום. הוצג לי דיון חסוי על ידי השב"כ. לאחר שעיינתי בחומר ומאחר שמדובר בהחלטה נקודתית וממוקדת ומבלי שאחווה כל דעה באשר לשאלת המשך מעצרו של אל אלישע ירד – אני מורה כי עיכוב הביצוע של החלטתו של בית המשפט המחוזי יימשך עד לדיון בבית משפט השלום".
בג"ץ מחוסר עבודה
איך עוצרים פצוע ממחבל
מה חושבת המשטרה או הפרקליטות
שאדם שנתון בסכנת חיים לא יגיב?
כל אדם נורמלי בסכנת חיים שלא יעשה חשבון
אם צריך להרוג מחבלים לא להסס