ארה"ב וסעודיה הגיעו להסכמות על קווי המתאר הרחבים בנוגע להכרה בישראל בתמורה לוויתורים עבור הפלסטינים, ערבויות ביטחוניות אמריקניות וסיוע גרעיני אזרחי, כך דיווח היום (רביעי) העיתון וול סטריט ג'ורנל מפי גורמים רשמיים בארה"ב.
בדיווח מצוטטים גורמים בממשל האמריקני שהביעו "אופטימיות זהירה" לכך שניתן יהיה להשלים את פרטי ההסכם בתוך פרק זמן של תשעה עד 12 חודשים.
לפי הדיווח, סעודיה מבקשת "ויתורים של ממש מישראל שיסייעו בקידום הקמת מדינה פלסטינית", דבר שמוזכר גם כאחד המכשולים העיקריים. "ישראל תצטרך להציע הצעה משמעותית בתמורה, נטען כי ארה"ב לוחצת על סעודיה להגביל את מערכת היחסים שלה עם סין שגברה. "יש תוכנית עבודה לחקור את המרכיבים של מה זה יהיה, ולבחון את הגבולות של מה שאפשר", צוטט בכיר אמריקני.
עוד נטען בדיווח כי יורש העצר בן סלמאן אמר למקורביו: "אני לא רץ להסכם", וזאת בשל הקושי בשיתוף פעולה עם "הממשלה הקיצונית בישראל ויחסה לפלסטינים". בנוסף נכתב כי "לגורמים רשמיים סעודיים יש סבלנות הולכת ופוחתת למנהיגים פלסטינים חסרי פשרות ומפולגים שנהנים מתמיכה עממית מוגבלת".
מהצד הישראלי, לפי הדיווח, "נתניהו הבהיר שהוא מוכן לעשות ויתורים צנועים בלבד לפלסטינים, ואלו עלולים להביא אותו להתמודד עם התנגדות מצד שותפיו הקואליציוניים שירצו לספח אדמות פלסטיניות כבושות בגדה המערבית".
בנוגע להקמת תשתית גרעין סעודי, בדיווח מציינים חשש של גורמים רשמיים ישראלים, ש"רואים בזה האצה מסוכנת של מרוץ חימוש גרעיני אזורי. ישראל לא תודה בכך בפומבי שהיא המדינה היחידה באזור עם נשק גרעיני, והיא לא רוצה לראות אחרים מצטרפים למועדון הקטן".
"גורמים רשמיים ישראלים חוששים כי תמיכת ארה"ב בתוכנית גרעין אזרחית בסעודיה עלולה לסלול את הדרך לריאד לפיתוח נשק גרעיני, דבר שיורש העצר מוחמד בן סלמאן אמר שיעשה אם איראן תעשה זאת תחילה", נכתב. בנוסף ציינו את ראש המל"ל צחי הנגבי כמי שאמר ש"יש לו 'ביטחון מלא' ש'כל מה שארצות הברית תחליט' בנושא ייתן מענה לדאגות הישראליות".