על רקע הדיון הצפוי בבג"ץ בחוקיות צמצום עילת הסבירות, פנתה ח"כ טלי גיוטליב (הליכוד) בבקשה להצטרף כמשיבה לעתירה. "בהיותי ח"כית בישראל מטעם מפלגת השלטון, ובהיותי חברה בוועדה החוקה, אני מוצאת לעצמי חובה אישית, ציבורית ומוסרית כאחת להצטרף כמשיבה" פנתה הח"כית לשופטים.
"22 שנות עריכת דין לא הכינו אותי לתחושה כה קשה, לפיה ביהמ"ש העליון בשבתו כבג"ץ משחק משחק כוחות הפוגע קשות באמון הציבור בו עם הרשות המחוקקת והמבצעת", מאשימה חברת הכנסת.
לדברי גוטליב, "נשיאת בית המשפט העליון התבטאה כנגד הממשלה והכנסת באופן חסר תקדים בהפחידה את עם ישראל מפני ריסוק מערכת המשפט, הכל ביודעה כי אף אם רפורמת השר לוין הייתה מתקבלת במלואה לא היה בכך ולו במאום כדי להשפיע על שיקול הדעת השיפוטי של שופט היושב בדין. זאת עשתה הנשיאה בניגוד לכללי האתיקה תוך שדבריה היוו נדבך בהתססת מחאות ופילוג אדיר בעם תוך הסתמכות על דבריה של הנשיאה בהיותה כזו".
הח"כית ועורכת הדין מוסיפה ומאשימה: "ברי לכל משפטן כי חוק יסוד השפיטה מתווה את סמכותם של השופטים לצד הוראות נוספות בחוק בתי המשפט. ברי לכל משפטן כי ככל שהחלטת ממשלה או שרים הינה החלטה חוקית הרי שסבירות ההחלטה אינה קביעה נכונה יותר בעיניו של עורך דין או משפטן המתמנה לשיפוט.
ברי לכל משפטן שנבחרי ציבור על האמון שניתן להם ולשיקול דעתם מבוחריהם אינם נחותים משופטים אשר לא נבחרו אלא התמנו על כל ההשלכות של אבחנה זו. עוד ברי לכל משפטן כי זכותה של הכנסת להבהיר את כוונת המחוקק על דרך שינוי חוקים לרבות חוקי יסוד כפי זכותה של הכנסת להבהיר כי מעולם לא הוסמך בג"ץ להתערב בהחלטות ממשלה ושרים מן השיקול כי אינן סבירות".
בסיום דבריה תקפה גוטליב והוסיפה: "נדמה כי בית משפט עליון בשבתו כבג"ץ לא רק שלא מכבד את הכנסת והממשלה אלא מתנשא מעל הדרג הנבחר, בז לדרג הנבחר, תוך שליחת מסרים סמויים וגלויים גם יחד, כי הריבון אינו העם, כי הריבון אינו יודע מה נכון, רק בג"ץ יודע מה נכון".
"אזכיר רק לסיום את דבריה האדירים והחשובים של פרופ' רות גביזון ולפיהם לא כל החכמה נמצאת בידי בית המשפט העליון. בית המשפט העליון לא יחליט מה נכון או לא נכון, מה מוסרי או לא מוסרי אלא מה חוקי או לא חוקי".
צודקת