בסביבת נתניהו אמרו כי לא ידע על דבר הפרסום של הפגישה בין שרת החוץ הלובית לבין שר החוץ אלי כהן, אך על דבר הפגישה בסביבתו ידעו. כך פורסם היום (שלישי) בחדשות הערב בכאן 11. בלשכת ראש הממשלה נתניהו לא התייחסו עד עתה לשאלה בנושא.
הודעת נתניהו היום חריגה והיא ביקורת על שר החוץ כהן, ונועדה לשרטט 'לי זה לא היה קורה'. נתניהו קיים שורה של פגישות חשאיות בשנים האחרונות, כולל אלו שהביאו להסכמי אברהם, אך גם היו כאלה שדלפו פורסמו בתקשורת: בשנת 2020 נחשפה טיסה חשאית של נתניהו לעיר ניאום בסעודיה, לפגישה עם בן סלמאן. באופן חריג אז – דבר הטיסה והפגישה אף אושר על ידי הצנזורה.
במשרד החוץ הסבירו ביממה האחרונה שלא היתה להם ברירה שלא לפרסם את הפגישה של שר החוץ כהן עם שרת החוץ של לוב נג'לאא' אל-מנקוש בגלל שלאחד העיתונאים היה את המידע, ולא הייתה להם יכולת לעצור את הפרסום. גם המסר שהועבר ללובים לפני הפרסום היה "ברגע שזה דלף – אי אפשר לעצור".
בחדשות הערב בכאן 11 פורסם שבמשרד החוץ אפילו לא ניסו למנוע את הפרסום, באמצעות הכלי העוצמתי ביותר שיש למדינת ישראל על פי חוק למנוע פרסומים מהסוג זה: הצנזורה הצבאית.
במשרד החוץ לא פנו לצנזורה, גם לא להתייעץ על הפרסום הרגיש, וגם לא לקבל אישור לפני פרסום ההודעה לתקשורת. על פי חוק, לצנזורה הצבאית מנדט לפסול פרסומים בתקשורת, בנושאים שיש בהם כדי לפגוע בביטחון המדינה, בשלום הציבור או ביחסי החוץ של מדינת ישראל. ולכן – אם משרד החוץ היה ממש רוצה למנוע את הפרסום, הוא יכול היה לעשות זאת באמצעות הנחייה והוראה מפורשת מהצנזורה או לדרוש מעיתונאים להגיש בקשה בטרם הפרסום כפי שנעשה במקרים קודמים בעבר.
מאחר ויצאה הודעה רשמית ממשרד החוץ ידי הצנזורה הפכו לכבולות. גורם במשרד החוץ אמר לכאן חדשות שהעובדה שלישראל ולוב אין יחסים כלשהם גלויים, ושהציבור הלובי מחזיק בדעות אנטי ישראליות, הייתה אמורה להדליק נורה אדומה, כך שהיה מצופה מהגורמים המקצועיים לכל הפחות לשקול להתייעץ עם נציגי הצנזורה.
השם ירחם אלאיסטר מה עשו לשר החוץ מסכן..
אם הציבור בלוב עדיין לא דמוקרטי , לא הפסדנו כלום ההסכמים יחכו לקחים נח יותר, ההסכם של הגז עם חזבאללה גרוע יותר