לפני חצי שנה עקרו כוחות מג"ב ומנהל אזרחי כרם השייך ליהודים סמוך ליישוב שילה בבנימין. מתיישבים רבים באו למחות כנגד ההרס והורחקו באלימות קשה מצד שוטרי מג"ב. אחד המתיישבים שמחה כנגד ההרס הותקף באלימות קשה מצד שוטרי מג"ב – מכות אגרוף רבות לרבות אגרופים אשר הוטחו בפניו של המתלונן אף לאחר שרותק לכביש, חניקות, בירכיות ובעיטות אשר אחת מהן הוטחה בעוצמה רבה ישירות לפניו.
לאחר התקיפה הגיש המתיישב תביעה אזרחית כנגד השוטרים האלימים ע"ס 75,000 ₪ באמצעות עו"ד אלעדי ויזל מארגון חוננו לבית משפט השלום בירושלים, זאת במקביל לתלונה למח"ש אשר החלה בחקירת האירוע. כעת, חצי שנה לאחר התקיפה מתנהלת חקירת מח"ש בעצלתיים ובמקביל הפרקליטות מעכבת את הליך התביעה האזרחית ע"י בקשות חוזרות ונשנות לדחייה בהגשת כתב ההגנה של השוטרים כנגד התביעה וזאת לטענתה כדי לאפשר למח"ש למצות את החקירה.
בתגובה לבקשות הגיש עו"ד ויזל תגובה לבית המשפט ובה הסביר כי ניתן לפרקליטות פרק זמן ארוך ביותר ע"מ להשיב לכתב התביעה וכי אין כל סיבה שהמתיישב ייפגע מהתנהלות הפרקליטות וכי ניתן לנהל את שני ההליכים המשפטיים במקביל. בית המשפט קיבל את טענותיו של עו"ד ויזל והורה לפרקליטות להגיש בתוך חודשיים כתב הגנה מטעם השוטרים.
עו"ד ויזל מסר: "אם לא די בסבל שעבר הנפגע עת הותקף על ידי שוטרים בריונים, הרי שאף לאחר שעזר הוא כוחות לתבוע את הפיצויים המגיעים לו, מסבה עליו הפרקליטות מסכת קשיים ועוגמת נפש נוספת ומיותרת. מצופה כי הפרקליטות לא תקבל מצב דברים בו גרירת הרגלים של המחלקה לחקירות שוטרים, תסרבל ותזיק אף לתפקוד של המחלקה האזרחית. מדובר בהתנהלות מקוממת שנעשתה למעין "פרקטיקה מקובלת" בטיפול הפרקליטות בתביעות על אלימות משטרתית. התנהלות הנחזת כניסיון פגום להקשות על נפגעי האלימות השיטורית לתבוע פיצויים, או למצער שיווין נפש גמור באשר לפגיעה הנוצרת עקב גרירת הרגלים של מח"ש".
"אל לפרקליטות לנסות לחמוק ממחויבותה לתקנות סדר הדין משל היו מיועדות רק לאזרח הפשוט. שבעה חודשים הם מספיק והותר זמן לחקור תלונה פשוטה ומצופה כי הפרקליטות תחדול מפרקטיקת ההתחמקות, תאיץ את מח"ש לא להימרח, ותתמודד לגופם של דברים מול טענות התביעה".
לא הבנתי
החוק חל גם על רשויות החוק ?
לא רק על האזרחים ?