הישג משמעותי לאגודת ישראל ולשר השיכון יצחק גולדקנופף במאבק על הקומה הכשרה בדרך לביטול רפורמת הנדל, מול ניסיונות דגל התורה להתנות את השינוי בחקיקה באמצעות פתיחת השורות בוועדת הרבנים לענייני תקשורת.
כזכור, עם פטירת מרן רשכבה"ג הגרי"ג אדלשטיין זצ"ל, ביקש מרן ראש הישיבה הגרמ"ה הירש שליט"א לתת צ'אנס נוסף ל-'ועדת הרבנים לענייני תקשורת' וזאת על אף התלונות שנשמעו במשך השנים נגד הוועדה. בין הטענות: חשיפות ומעילות שהביאו להצבת עו"ד רונן מטרי – עו"ד חילוני העומד בראשה, וחמור מכך, העובדה שהתאפשר לחייג למספרי טלפון שרוח חכמים אינה נוחה מהם.
בניסיון להכשיר את פעילות הוועדה, הגרמ"ה הירש אף ערך כינוס רבנים מיוחד במלון ויזניץ', בו הכריזו על הועדה החדשה. אלא שמכיוון ומדובר בעמותה בפירוק, מבחינה חוקית לא יכלו הרבנים להכניס חברים חדשים ולעשות את השינויים המתבקשים מבלי אישורו של מטרי שלמרות בקשתם לבצע את הצעד ועל אף שקיבל את הגיבוי מהם, הוא מסרב לשנות בפועל את הרכבה של הועדה ולהכניס את החברים החדשים שביקשו גדולי הדור שליט"א.
הראשון שהבחין בחושיו המחודדים בעקשנות של מטרי ובהבנה שהמצב המחפיר הקיים הולך להישאר כך היה ח"כ הרב משה גפני, שבדיון שנערך עשרה ימים לאחר מכן בוועדת הכלכלה כדי לתת תוקף ושימור ל'קומה הכשרה' הנוכחית, סירב לקדם את החוק, כל עוד חברי הועדה החדשים של הוועדה שביקש הגרמ"ה לא יצורפו בפועל כחברי עמותה.
גפני אמר אז: "יש רק בעיה אחת שמעיקה על כולנו. הבעיה היא שאנחנו רוצים שבעמותה הזו יהיו כל הרבנים שעליהם דיברנו, ובינתיים זה לא קורה. צריך להעביר את זה. יש שם מפרק זמני. צריך רק להסדיר את העניין הזה מפני שאם לא העיקר חסר מן הספר".
בדיון בוועדה אמר אז גפני: "אני שמח שהגיעו להסכמה. היו דיונים בעניין הזה. הגיעו להסכמה שתהיה נציגות של רבנים של הציבור הספרדי, האשכנזי, הליטאי. אפילו לעדה החרדית יש נציג בועדת הרבנים הזו ובעצם היינו יכולים לגמור את העניין בניסוח של המשפטנים שאני מאוד משבח אותם – גם של משרד התקשורת וגם של ועדת הכלכלה, שיודעים לעשות עבודה מקצועית …יש רק בעיה אחת שמעיקה על כולנו".
יו"ר הועדה ביטן תהה מה הבעיה וגפני השיב כי "הבעיה היא שאנחנו רוצים שבעמותה הזו יהיו כל הרבנים שעליהם דיברנו, ובינתיים זה לא קורה. יש שם מפרק זמני. צריך לנסח את זה כאן מבחינה משפטית שזה לא יפגע באף אחד אחר".
היועץ המשפטי של הועדה אמר כי "הצעת החוק כרגע מנוסחת באופן ניטרלי … בפגישה שקיימנו עם חברי הכנסת, הרצון של ח"כ גפני זה לעגן בחוק את 'ועדת הרבנים לענייני תקשורת' ובין היתר להתייחס לגוף הזה בהתאם להסכמות. הבעיה היא שהעמותה נשארת אותה עמותה, אבל ההרכב שלה משתנה. וההרכב לפי מה שאנחנו מבינים לא אושר עדיין…
גפני ציין בתגובה: "אני אמרתי… הגענו להסכמות. מבחינת הבעיה הזו אנחנו יכולים להגיע ויכולים להגיע גם לניסוח. צריך רק להסדיר את העניין הזה מפני שאם לא העיקר חסר מן הספר".
שר התקשורת קרעי שהשתתף בדיון שאל מדוע לא להקים גוף חדש ולהגדיר אותו ככזה ולמה צריך לחכות לפירוק של הראשון? גפני לא התעקש ואמר כי "התוצאה צריכה להיות תוצאה כזו".
למרות זאת, כאמור, ממידע שהגיע לידי המחדש עולה כי על אף שהשינויים שגפני דרש לא נכנסו בהצעת החוק, וככה"נ לא ייכנסו לחוק, דגל התורה צפויה לתמוך מחר בחוק. עם זאת הוא טרם יעלה מחר להצבעה.
גורם בכיר בדגל התורה אומר בשיחה עם 'המחדש' כי "לצד הגרמ"ה הירש נכחו באסיפה גם האדמו"ר מויז'ניץ והגר"מ צדקה, ואם כן כל עוד הוועדה החדשה לא קמה כפי שהחליטו, הרי שזהו זלזול מחפיר בשלשת המועצות.
"אני לא מבין מדוע אנחנו צריכים לאפשר לחוק לעבור כפי שדרשו גורמים באגודת ישראל כל זמן שנשארים העסקנים הישנים שהובילו לפירוק ועדת הרבנים, והם לא מוחלפים בנציגים החדשים של שלשת המועצות, המייצגים את כל הקהילות. זו פגיעה בגדולי ישראל".
הגורם הוסיף ואמר כי "הסיבה להתנגדותו של גפני לאישור החוק עד כה, נבעה מההבנה לפיה עדיף שלא תהיה קומה כשרה, מאשר קומה שנשלטת על ידי עו"ד חילוני ונציג בודד של הפלג, שלא סרים למרות גדולי ישראל מכל העדות. לא ברור למה הוא לא נעמד כעת על רגליו האחוריות ומאפשר לחוק לעבור".
מה דעת גדולי ישראל על זה?
ולא מה העסקנים מחליטים שזה פגיעה בגדולי ישראל או שהם מחליטים מה דעת גדולי ישראל…