לאחרונה נודע כי ראש העיר הספרדית המפורסמת והנערצת מבטל לחלוטין את החלטתה של קדמתו בתפקיד, אשר הקפיאה בחוצפתה הרבה את ברית הערים התאומות במחאה על "האפרטהייד הישראלי" כלפי הפלסטינים. אין ספק כי מדובר בהחלטה נבונה שתועיל רבות לשתי הערים המובילות הללו, ואשר מסמנת את המאבק המוצלח נגד האנטישמיות ונגד הצגתה הלא מוצדקת של ישראל כמדינת אפרטהייד.
ראשת עיריית ברצלונה הקודמת, אדה קולאו, הכריזה ביום רביעי, 8 בפברואר, על ניתוק יחסיה של העיר עם כל המוסדות הישראליים הרשמיים בשל "הפרת זכויות של העם הפלסטיני". לצעד הקיצוני הזה לא נערכה הצבעה דמוקרטית מסודרת וראויה בעיריית ברצלונה. ההכרזה של ראשת העיר גונתה קשות על ידי הפדרציה היהודית בספרד. הפדרציה כעסה מאוד על הצעד הזה וטענה כי ההכרזה של העירייה אינה נובעת מהגנה על השלום, אלא יש לזה שם אחד, והוא אנטישמיות.
כאשר עמדו לצדה נציגים פרו-פלסטינים המעוניינים לפגוע בישראל, כינסה ראשת העיר קולאו מסיבת עיתונאים שבמהלכה היא הכריזה שברצלונה המשמשת כבירת קטלוניה תנתק את קשריה עם מדינת ישראל בגלל מדיניות האפרטהייד שהיא נוקטת כלפי הפלסטינים. האווירה במסיבת העיתונאים הייתה פרו-פלסטינית ואנטי ישראלית לחלוטין, והיא אפילו הסתיימה במחיאות כפיים של הנציגים הפרו-פלסטינים שתמכו ביוזמה זו.
ראשת העיר קולאו לא הסתפקה רק במסיבת העיתונאים, אלא היא שלחה מכתב רשמי לראש ממשלת ישראל, בנימין נתניהו, אשר מסביר את הצעד החד-צדדי שננקט על ידי עיריית ברצלונה. קולאו ציינה במכתבה כי היא החליטה לנתק זמנית את יחסיה של ברצלונה עם מדינת ישראל והמוסדות הרשמיים שלה, ואפילו את ברית הערים התאומות בינה לבין עיריית תל-אביב, עד אשר הרשויות הישראליות יפסיקו את האלימות הסיסטמטית ואת הפרת זכויות האדם של העם הפלסטיני. עם זאת, ראשת העיר ציינה במפורש כי הקפאת היחסים עם מדינת ישראל היא זמנית בלבד, והיא אינה מופנית נגד אזרחים.
כעת, מספר חודשים לאחר שנכנס לתפקידו כראש עיריית ברצלונה, ג'אום קולבוני, הופך לחלוטין את ההחלטה הבזויה של אדה קולאו שסיימה את תפקידה. החלטתו האמיצה של קולבוני מעבירה מסר ברור וחד משמעי למפלגות השמאל ולתומכי הבי. די. אס. בספרד. החלטתו של ראש העירייה הנכנס היא ברורה וסופית, ואין שום סיכוי שגורם כלשהו יצליח להפר אותה.
ראש עיריית תל-אביב-יפו, רון חולדאי, בירך על החלטתו של קולבוני, ואמר כי הוא שמח על כך שראש עיריית ברצלונה החזיר את הסכם הערים התאומות, ועל כך שהוא מכיר בערכים הדמוקרטיים המשותפים של שתי הערים. לדבריו, תל-אביב-יפו וברצלונה הן ערים מובילות אשר מהוות מרכזי פיתוח של חדשנות והיי-טק. חולדאי הוסיף כי מדובר בשתי ערים אטרקטיביות שמושכות גם השקעות וחברות סטרט-אפ. שתיהן מובילות דרך בתרבות ומגנות על הזכויות של כל תושביהן.
חולדאי הדגיש שבמשך שנים רבות שיתוף הפעולה בין שתי הערים היה מועיל, מחכים וחם לשני הצדדים. ראש עיריית תל-אביב-יפו הוסיף כי הוא ישמח לארח בקרוב את ראש עיריית ברצלונה, וכי הוא מחכה להמשיך את שיתוף הפעולה ההדוק בין שתי הערים. נראה שחולדאי עשה כל מאמץ כדי לפאר את יחסי שתי הערים התאומות, כאשר הוא מדגיש כמה הן יכולות לסייע אחת לשנייה תוך שיתוף פעולה שרק יגדל במהלך השנים הקרובות.
חשוב לציין כי יש שני הסכמים היסטוריים בין תל-אביב לברצלונה: ההסכם הראשון נחתם בשנת 1998 יחד עם העיר עזה, וההסכם השני נחתם בשנת 2013 בין שתי הערים בלבד. בין הערים מתקיים שיתוף פעולה פורה, בעיקר בתחומי הכלכלה והתיירות. הרי ברצלונה מהווה יעד תיירותי חשוב ופופולרי בקרב ישראלים רבים שנוהגים לבקר בה. בנוסף, עיריית ברצלונה מארחת מדי שנה כנס ערים חכמות, כאשר תל-אביב נוהגת להציג בו ביתן משלה. חברות ישראליות רבות העוסקות בתחומים שונים ומגוונים פועלות בברצלונה, ואף מתארחות בכנסים ובתערוכות.
אין ספק כי ראש עיריית ברצלונה ג'אום קולבוני פעל באומץ ובנחישות וביטל במהירות את הצעד החצוף והבלתי הוגן של קודמתו בתפקיד, אדה קולאו, שהצביע על האנטישמיות ההולכת וגוברת בספרד בשנים האחרונות. ארגונים פרו-פלסטינים חוברים לארגוני שמאל קיצוני במדינה ועושים כל מאמץ כדי להשמיץ את מדינת ישראל בכל הזדמנות. לצעד הזה יש שם אחד- אנטישמיות מתוחכמת. ואכן, בשנים האחרונות נוספים עוד ועוד אירועים אנטישמיים ברחבי ספרד. צריך לקוות כי ראש עיריית ברצלונה קולבוני יחד עם גורמים נוספים בממשלת ספרד יפעלו באינטנסיביות ויעשו כל מאמץ למנוע את אותם אירועים מכוערים, תוך הנחתת עונשים כבדים על הגורמים האחראים להם. על עיריית ברצלונה ורשויות ספרדיות נוספות לצמצם עד כמה שניתן את הקשרים עם ארגונים פרו-פלסטינים, אשר עושים כל מאמץ לפגוע הן בקהילה היהודית והן במדינת ישראל.
מי צריך ברית ערים עם ברצלונה שבה נשרפו יהודים בתקופת האינקוויזיציה ???