ראש ממשלת קנדה ג'סטין טרודו מאשים בימים האחרונים את הודו בכך שהיא התנקשה בחייו של פעיל קנדי-הודי שפעל רבות למען הקמת מדינה סיקית על אדמת המדינה. כמובן שהודו הכחישה במהרה את ההאשמות החמורות וטענה כי לא היו דברים מעולם. הפרשה הזו יוצרת משבר חמור ביחסי שתי המדינות הענקיות המקיימות ביניהן סחר בקנה מידה נרחב במשך שנים רבות.
ראש הממשלה טרודו האשים ביום שני, 18 בספטמבר, את הודו ברציחתו של מנהיג סיקי בדלני בכיר שפעל בשנים האחרונות ברחבי קנדה. טרודו טען בתוקף כי ישנן ראיות שמוכיחות כי הודו קשורה לרציחתו של הרדיפ סינג ניג'אר, אשר נורה למוות בחודש יוני האחרון. ראש ממשלת קנדה אמר שהוא העלה את הנושא באופן ישיר בפגישה שערך עם ראש ממשלת הודו, נרנדרה מודי. הוא הצהיר באופן חד-משמעי כי מעורבות של ממשלה זרה בהריגת אזרח קנדי על אדמת המדינה נחשבת להפרה בלתי מתקבלת על הדעת של הריבונות הקנדית.
המנהיג הסיקי ניג'אר, בן ה- 45, היה תומך פופולרי וקולני אצל הסיקים המעוניינים להתנתק לחלוטין מהודו ולהקים מדינה עצמאית, המכונה על ידם בשם ח'אליסטן. הודו זעמה מאוד על פועלו ההולך ומתגבר של ניג'אר ברחבי קנדה והגדירה אותו רשמית כטרוריסט מבוקש. ניג'אר נורה למוות בתאריך 18 ביוני ליד מקדש סיקי בסארי שבקולומביה הבריטית. במהלך מסיבת עיתונאים שנערכה זמן קצר לאחר הרצח, אמרו חוקרי המשטרה שניג'אר נקלע למארב מתוכנן היטב של רעולי פנים חמושים, אך הם לא ציינו אם קיים חשד כלשהו שהרצח בוצע מתוך מניעים פוליטיים.
ההאשמות הקשות של טרודו עלולות להחמיר עוד יותר את היחסים הדיפלומטים והכלכליים בין קנדה להודו, שנעשו מתוחים מאוד בחצי השנה האחרונה. קנדה השעתה החודש את המשא ומתן על הסכם הסחר עם הודו שהיה אמור להיחתם במהלך השנה. במהלך ועידת הג'י 20 האחרונה שנערכה בהודו לפני כעשרה ימים, החליט ראש הממשלה מודי להוציא את ראש ממשלת קנדה טרודו מרשימת המנהיגים שקיים עמם פגישות רשמיות. טרודו הצליח בכל זאת להיפגש עם מודי בוועידה והעלה בפניו את הנושא, תוך שהוא מדגיש שקנדה תנקוט בכל הצעדים על מנת להעמיד את הפושעים האלה לדין. הפרשה החמורה הזו מסתמנת כמשבר דיפלומטי בין שתי מדינות מהכלכלות הגדולות בעולם, עם דיווחים בכלי התקשורת הקנדיים שהממשלה באוטווה החליטה להפסיק בינתיים מספר שיתופי פעולה כלכליים בין קנדה להודו.
ביום שלישי, 19 בספטמבר, קנדה גירשה דיפלומט הודי שתיארה כראש סוכנות הביון של הודו במדינה. שרת החוץ הקנדית, מדאני ג'ולי, הצהירה שהיא גירשה מהמדינה אדם שנחשב לדיפלומט הודי חשוב בעקבות רציחתו של ניג'אר בחודש יוני האחרון. ג'ולי הוסיפה שהיא מצפה לשיתוף פעולה מלא מצדה של ממשלת הודו. השרה הסבירה לכלי התקשורת הקנדיים את המהלך שביצעה, והיא אמרה שאותו האדם שימש כ"ראש המודיעין של הודו בקנדה".
ביום רביעי, 20 בספטמבר, ממשלת הודו התייחסה להאשמות של קנדה, וגינתה אותם בתוקף. ניו-דלהי מסרה הודעה רשמית כי מדובר ב"אבסורד", וכי הם קוראים לממשלת קנדה לנקוט צעדים נוספים על מנת לצמצם פעולות הנחשבות לאנטי-הודיות ברחבי קנדה. משרד החוץ ההודי אמר שקנדה סיפקה במשך תקופה ארוכה מחסה לגורמים טרוריסטים וקיצוניים סיקים אשר מאיימים על ביטחונה של הודו.
קנדה מהווה בית לאחת הקהילות ההודיות הגדולות מחוץ להודו. קרוב למיליון וחצי קנדים הם ממוצא הודי, כאשר 800 אלף מהם מוגדרים כסיקים. מדובר בריכוז הגדול ביותר של סיקים מחוץ להודו. נוכחותם של סיקים בקנדה גרמה למתחים רבים בינה לבין הודו במשך השנים. ממשלת הודו טענה שקנדה אינה מונעת ממפגינים סיקים מלהפגין נגד השלטון ההודי.
אין ספק כי מדובר בפרשה חמורה שעלולה להסב נזקים כבדים לשתי המדינות הענקיות האלה שנחשבות למדינות מובילות בכלכלה העולמית, ואשר מתקיים ביניהן סחר בקנה מידה עצום. חבל מאוד שהכל ייהרס בגלל פרשה כזו שניתן לפתור אותה, אפילו באמצעות תיווך של מדינה נוספת. על ראשי הממשלות של קנדה והודו לעשות כל מאמץ כדי לפתור את העניין הזה בהקדם. גם כך קיים מתח בחצי השנה האחרונה בין שתי המדינות. יחסי קנדה-הודו מתקיימים מאז שנות הארבעים של המאה העשרים, וכוללים יחסים ענפים בתחומי הכלכלה, המסחר, האבטחה והתיירות. במהלך השנים נוצרו מתיחויות ביחסי שתי המדינות, כמו הזעם של קנדה כלפי מדיניות הגרעין של הודו בשנות השבעים. אולם מתיחויות אלה נפתרו בסופו של דבר, והיחסים הדו-צדדיים חזרו להיות טובים ומועילים. בקנדה ובהודו צריכים לקוות כי המשבר ייפתר בקרוב, וכי היחסים בין שתי המדינות יחזרו למסלולם.