עוגות בחושות
העוגות הבחושות הן קלות ופשוטות להכנה, יש להן טעם נהדר והן בהחלט מחייבות את השימוש בתנור הביתי כדי לקבל את התוצאה הנדרשת. אם חשקה נפשכם בעוגה בחושה, הכניסו לקערה קמח, ביצים, שמן, סוכר וחלב או מים או מיץ תפוזים והוסיפו פנימה את כל מה שאתם אוהבים בנוסף. אם אתם רוצים עוגת קינמון הוסיפו אבקת קינמון, אם מתחשק לכם עוגת שיש הכינו שתי בלילות אחת בהירה ואחת כהה וצרו את צורת השיש המיוחדת, אם מתחשק לכם נטיפי שוקולד הכניסו אותם אל הבלילה, והעוגה הבחושה שלכם תצא מהתנור ריחנית וטעימה בדיוק כפי שהתכוונתם.
קרם ברולה
הקינוח הצרפתי הנהדר הזה מחייב אפייה, אך בתנאים מלכותיים הזהים לאלו של מלכת העוגות הלבנה, הלוא היא עוגת הגבינה. גם את הקרם ברולה יש לאפות בטמפרטורה נמוכה, כשיש בתנור מגש נוסף המכיל מים חמים ליצירת תא אדים. האפייה של קרם הברולה נעה בין 20-25 דקות והוא יהיה מוכן כאשר מרכזו רוטט וצדדיו אפויים.
עוגת גבינה
את המלכה הזכרנו ממש בסעיף הקודם. אומנם יש לה גרסאות שהן ללא אפייה, גרסאות עם חצי אפייה וגרסאות של אפייה מלאה בתנאים מפנקים במיוחד, שכן לא רק שהיא נמצאת בתנור עם מגש האדים, בתום האפייה אין להפריע למלכה, ואין להוציאה מהתנור כשעה לאחר שהיא הצטננה בתוכו. זאת כמובן כדי שלא תאבד מגובהה ותצנח מטה.
עוגיות מתוקות
איך אפשר לדבר על אפיית קינוחים מבלי להזכיר את העוגיות. יש מגוון כל כך רחב של עוגיות. יש כאלו שמתאימות לקפה של אחר הצוהריים כמו עוגיות חמאה נימוחות, יש כאלו עם מילוי מפנק כמו עוגיות האמסטרדם המדהימות, יש כאלו בריאות עם מרכיבים כמו טחינה וסילאן, יש כאלו יבשות כמו בישקוטי ויש כאלו נוסטלגיות כמו עוגיות השוקולד צ'יפס. כולן ללא יוצא מן הכלל חייבות אפייה בתנור.
רוגעלך
הרוגעלך הן פשוט תענוג. בצק השמרים התופח, המילוי המפנק של השוקולד או קינמון עם סוכר, אלו עוגיות נהדרות שכל כך כיף להתענג עליהן. כמובן שללא התנור לא היינו זוכים לאושר הצרוף הזה של קינוחים מבצק שמרים, אך למזלנו הרב גם הן נכנסות לבנות ודקיקות אל התנור ויוצאות ממנו כשהן תפוחות, זהובות וריחניות, בדיוק כמו שאנחנו אוהבים.
בראוניז
הידעתם כי בראוניז היא למעשה עוגת שוקולד נמוכה ודחוסה שבתום אפייה חותכים אותה לקוביות? היא זכתה לשמה בשל הגוון החום הכהה שלה, בארץ מוצאה שהיא לא אחרת מארצות הברית. גם את העוגיות הנהדרות הללו זכינו להכיר אודות לתנור שבו הן נאפות.
קאפקייקס
איזה כיף לאכול קאפקייקס כי הן קטנות ואישיות. את העוגות הנפלאות הללו אפשר להכין במגוון טעמים: שוקולד, וניל, שוקולד צ'יפס, עם אוכמניות, אגוזים, חלווה ועוד שלל מילויים נהדרים שמעניקים לה טעם נפלא. עוד יתרון שיש לקאפקייק הוא הכיף בלעטר אותה עם קצפות או סוכר בצק ולהפוך אותה למהנה עוד יותר.
דובשניות
גרסת עוגיות הדבש של ראש השנה אינה מאכזבת אף פעם. העוגיות בטעם דבש שעל שמו הן נקראות מגולגלות לכדורים קטנים שאותם טובלים באבקת סוכר טרם הן נכנסות לאפייה בתנור. לאחר מכן מתקבלות דובשניות עגלגלות יפהפיות וטעימות במיוחד.
דונאטס אפויים
זה נכון שאת הדונאטס אפשר בהחלט לטגן בשמן עמוק ולקבל קינוח מתוק וטעים, אך הדונאטס מגיעים גם בגרסה אפויה שבה אינכם מקבלים את כל השמן יחד עם הבצק. תוכלו לרכוש תבנית של דונאטס, למלא אותה בבלילת הדונאטס והופ להכניס לתנור. בסיום תוכלו ליצוק עליהם איזה רוטב שתרצו כמו שוקולד מריר או חלבי או אפילו לבן, ציפוי של אבקת סוכר מומסת עם קצת צבע מאכל, סירופ מייפל או אבקת סוכר.
פחזניות
פחזניות אווריריות וזהובות שזה עתה הגיחו מן התנור, הן אחד הקינוחים הטעימים. את הפחזניות אפשר למלא בשלל מילויים בטעמים נהדרים כמו: קרם מנגו, קרם אוכמניות, קרם שוקולד צ'יפס, מוס שוקולד לבן, קרם פטיסייר, מוס ריבת חלב וגם מוס שוקולד מריר עשיר.