השרה להגנת הסביבה, עידית סילמן ומנכ"ל המשרד, גיא סמט, קיימו הערכות מצב במסגרת היערכות בשיתוף פיקוד העורף לתרחיש פגיעה במפעלים המכילים חומרים מסוכנים; גורמי המקצוע של המשרד להגנת הסביבה סייעו ביומיים האחרונים לבחינת עמידתם של המפעלים בהנחיות פיקוד העורף למיגון בטיחותי ולשם שמירה על רציפות תפקודית במשק
המשרד להגנת הסביבה, שהוא הגוף המנחה הלאומי לטיפול בחומרים מסוכנים, מלווה את גורמי המקצוע בפיקוד העורף בכל הקשור להיערכות ומיגון המפעלים – בעיקר ב-0-80 ק"מ מרצועת עזה. זאת, בשיתוף כונני המערך הלאומי לחומרים מסוכנים וחירום של המשרד, איגודי הערים לאיכות סביבה והיחידות הסביבתיות.
נתקלתם במפגע סביבתי? אנו מנחים את הרשויות המקומיות ואת גופי החירום לטיפול במפגעים סביבתיים, כמו: קרינה, אסבסט, שפכים, פסולת ותברואה. הרשות המקומית היא הכתובת הראשונה להודעה על מפגע ולקבלת סיוע להסרת מפגעים סביבתיים. אם הפנייה לרשות המקומית לא פתרה את המפגע, יש לפנות למוקד החירום של המשרד להגנת הסביבה בטלפון: 6911*. המוקד פעיל 24 שעות ביממה, והוא מרכז ההפעלה עבור מערך החירום של המשרד.
המשרד מנהל את ההיערכות מחדר המצב שפתח אתמול (שבת) ושותף בהערכות המצב של גורמי החירום השונים. בהערכות המצב שקיים המשרד ביומיים האחרונים, בראשות השרה להגנת הסביבה, עידית סילמן ובראשות מנכ"ל המשרד, גיא סמט, שבהן השתתפו מנהלי כל המחוזות, סמנכ"לי האשכולות ומערך החירום, נסקרו הפעולות של גורמי המקצוע של המשרד, כתמיכה לפיקוד העורף בכל הקשור למיגון המפעלים, תפקוד צוותי החירום, מלאי החומרים המסוכנים, תפקוד המפעלים, פתרון פערים שהתעוררו ועוד. כמו-כן, נבחן שוק הפסולת ומשמעות מתקפת הטרור על תפקודו.
גורמי המקצוע במשרד להגנת הסביבה וכונני המערך הלאומי לחומרים מסוכנים וחירום של המשרד ימשיכו ללוות את גורמי החירום.
המשרד מחדד, כי הנחיות פיקוד העורף הוכחו כמצילות חיים וכי יש להישמע להן.
מעולה