המצב הביטחוני המתוח משפיע על כולנו, אלו ששוהים באזורי העימות ואלו ששוהים בעורף הרחוק יותר, כולם מתמודדים עם האתגרים וחוסר הוודאות וההשלכות. דווקא בתקופה זו, החשיבות בחיסון הילדים גבוהה במיוחד, במטרה למנוע תחלואת שפעת וסיבוכים בפרט כאשר מערכת הבריאות מתמודדת עם עומס וחוסר וודאות.
מנתוני משרד הבריאות האוסטרלי, בה נרשמת ההתמודדות הראשונה עם שפעת בעולם והיא מספקת תחזית לעולם כולו, עולה כי 73% מהאשפוזים כתוצאה משפעת היו בקרב ילדים. ההערכה היא שזאת תוצאה של אחוזי התחסנות נמוכים והעובדה שהשפעת הקדימה את זמנה. גם מנתוני מרכז הניטור האמריקאי עולים נתונים דומים על מצב השפעת בארצות הברית בעונה הקודמת.
נתונים אלו משקפים את החשיבות בחיסון לשפעת, בדגש על ילדים, כי גם אם השפעת עצמה אינה מסוכנת הסיבוכים הפוטנציאליים שלה עלולים להיות בעייתיים הרבה יותר. ואכן, בימים אלו של תחילת החורף החלו במשרד הבריאות במתן חיסוני השפעת לכלל אזרחי ישראל, במטרה לשמור על בריאותם ולהימנע ממחלות וסיבוכים מיותרים בקרב האוכלוסייה.
בהנחיות משרד הבריאות נכתב כי "מתן חיסון נגד שפעת מומלץ לכלל האוכלוסייה מגיל 6 חודשים ומעלה. מומלץ לציבור להתחסן בכל תרכיב זמין המותאם לגיל ולרקע הרפואי של המתחסן, במיוחד לבני 65 ומעלה וקבוצות בסיכון".
משרד הבריאות מורה לתעדף חיסון באמצעות תרסיס לאף (פלומיסט) על פני חיסון בזריקה אצל ילדים, במטרה להקליל את חווית ההתחסנות של הילדים.
הדעה הרווחת והסבירה הן בקרב אימהות והן בקרב צוות מחסן היא כי הילדים נינוחים ורגועים בזמן החיסון בתרסיס לאף ומתן החיסון באופן זה יש בו בכדי להפחית חרדה וחשש מחיסון והיא נטולת כאב כידוע. נתונים אלו רלוונטיים במיוחד לאור המצב הנוכחי, כאשר הם מאפשרים להתחסן בצורה רגועה ומיטבית עבור הילדים.
באופן כללי חשוב לזכור כי בתקופה של חוסר ודאות ורצון לייצר שיגרה עד כמה שניתן, חשוב לחסן את הילדים ולמנוע תחלואת שפעת וסיבוכים שיכולים להיות מסוכנים ואף עלולים להביא לאשפוזים, כל זה בתקופה שבה מערכת הבריאות נמצאת בעומס ובחוסר ודאות כמו כולנו, כך ששמירה על עורף בריא היא אינטרס עליון של כולנו.