מנכ"ל משרד הבריאות, משה בר סימן טוב, אמר אתמול (שלישי) בריאיון ל"ניו יורק טיימס", כי ישראל מתכוונת לבצע 100 אלף בדיקות סרולוגיות לאיתור נוגדנים לנגיף הקורונה בדם, וכך לדעת בקירוב מהו שיעור האוכלוסייה שנדבק עד כה, האם ישנה חסינות עדר ועד כמה ישראל מוכנה לגל הדבקה שני. הבדיקות יחלו בשבועות הקרובים.
"זו המשימה החשובה ביותר: להיערך לגל השני, במיוחד אם יתפרץ במהלך החורף", אמר בר סימן טוב. "למזלנו, נגיף הקורונה התפרץ אחרי עונת השפעת. אך אנו לא יכולים להניח שלא יהיה גל נוסף או שהוא יתפרץ בהכרח במהלך הקיץ".
בר סימן טוב אמר בריאיון כי הוא מעריך ששיעור הישראלים שכבר נדבקו ויש להם נוגדנים לנגיף הוא בין פחות מאחוז עד ל-10 אחוז. "אנחנו רוצים לדעת את האמת", אמר
ד"ר יאיר שינדל, חבר בכוח משימה של משרד הבריאות, שדחף לביצוע סקר רחב היקף, הסביר ל"ניו יורק טיימס" כי המחקר עשוי ללמד אם אכן ישנה אפשרות של חסינות עדר לנגיף. "חלק ממה שאנחנו מנסים לעשות זה לענות על השאלות של ארגון הבריאות העולמי", אמר. כזכור, ארגון הבריאות העולמי הזהיר כי הימצאות נוגדנים בדם אינה מבטיחה שהאדם חסין, וכי אין הוכחה שאינו יכול להידבק בשנית
לפי הדיווח, ישראל הוציאה כ-40 מיליון דולר כדי להשיג 2.4 מיליון בדיקות נוגדנים משני ספקים שקיבלו אישור לשימוש בשעת חירום ממנהל המזון והתרופות האמריקני – "מעבדות אבוט" בארה"ב ודיאסורין שבאיטליה.