כזכור בשבוע שעבר הודיע פרקליט המדינה שרופא שפרסם עשרות לייקים (33) בעד הרצח והטבח לא ייחקר בטענה שאין מדובר בהסתה לטרור או בתמיכה בטרור. הבוקר התקיים דיון סוער בכנסת לבקשת ארגון בצלמו שעסק בשאלה מדוע לא אושרה חקירתו של רופא בית החולים ברזילי ד"ר איסלאים אבו עומר שעשה עשרות לייקים לפוסטים שהיללו את הטבח.
נציג הפרקליטות שהשתתף בדיון עו"ד שלומי אברמזון ראש תחום ביטחון מסר לחברי הוועדה כי לא מדובר בהחלטה גורפת שלא חוקרים על עשיית לייקים. לטענתו הם בודקים כל מקרה לגופו. בנוסף הוא מסר לחברי הוועדה שהם בודקים את העררים שהגישו משטרת ישראל וארגון בצלמו בדרישה לאשר חקירה לרופא.
עו"ד אברמזון הוסיף והדגיש בדיון: "אין הנחיה. אנחנו בוחנים כל תיק לגופו. יסוד הסתברותי קשה לקבוע לפי כללים. בתקופות מסוימות פרסום בודד לא יבסס יסוד הסתברותי ובתקופות ונסיבות אחרות אחרי האירוע כמו ב-7.10 האפשרות להוכיח את היסוד ההסתברותי השתנתה והרבה יותר פשוט להוכיח יסוד הסתברותי. פסיקת בימ"ש העליון לא מתאימה לכל תיק. נחשוב האם נדרשת או לא נדרשת הנחיה. יש לנו עבודה שוטפת עם המשטרה והרבה ניסיון בתיקים הללו. יש פרמטרים שאפשר לכתוב אך התאמת החליפה לכל תיק נתונה להרבה נסיבות שיש להתאימן לסיטואציה".
עוד אמר כי מספר כתבי האישום מאז ה-7.10 מתקרב ל-100 וכי ניתנו 238 אישורים לפתיחה בחקירה שנמצאים בשלבים שונים במשטרה. מספר הסירובים לפתיחה בחקירה עומד על 49, הכולל גם החלטות לפתוח בחקירה רק לגבי חלק מהפרסומים ומקרים שגם המשטרה התלבטה בהם כך גם אמרה עו"ד לילך וגנר, ראש אשכול פשיעה חמורה בייעוץ וחקיקה במשרד המשפטים: "לא על כל עבירה יש הנחיות כתובות. מצד שני אי אפשר לקחת כל החלטה קונקרטית ולהסיק שזו מדיניות. הגיע לתקשורת מקרה מאוד קונקרטי עם מכתב ואי אפשר ללמוד מכך את המדיניות. בשיטת הפעולה, עצם זה שהדברים מגיעים לגורם מטה זה יוצר האחדה"
היו"ר רוטמן: "הדיון נועד לברר את היקף שינוי המדיניות ולוודא שלא גולשים אט אט במדרון. אני מברך על האמירה שאין במכתב כדי להצביע על מדיניות הפרקליטות וכי כל מקרה נבחן לגופו. זו הצהרה חשובה. הסיכון בשיטה שבחרתם הוא שהפרטים הופכים למדיניות מאוד מהר כי זה מחלחל במערכת. קריאתי אליכם- להוציא הנחיה ברורה"
שי גליק מנכ"ל בצלמו שיזם את הדיון אמר: ראשית אני מודה ליור הוועדה חכ שמחה רוטמן שעוקב באופן אישי אחרי הנושא ונלחם לשינוי. אני משבח ומחזק באופן אישי את משטרת ישראל ונציגי פרקליטות המדינה על מאבקם הסיזיפי בטרור. ההחלטה כאן הייתה אומללה ביותר. ההחלטה שידרה מסר ברור לכל הציבור הערבי בישראל שניתן לעשות עשרות לייקים שתומכים בטרור.
אני קורא למשנה לפרקליט המדינה לקבל את הערר שהגשתי ולשנות את ההחלטה. בנוסף לפרסם ציבורית שלא מדובר במדיניות ברורה. גליק הדגיש שאסור בתכלית האיסור להגיד שפרקליטות המדינה אחראית לשפיכת דם כלשהיא.