יושבי ראש שלוש ועדות בכנסת קיימו דקה דומייה לזכר הנופלים מהחברה הבדואית ויצאו בקריאה משותפת לממשלה ולפיקוד העורף: הגבירו רכש מיגוניות לאזור ומגנו את בתי הספר תחילה.
הוועדה לצמצום פערים חברתיים בפריפריה, הוועדה המיוחדת לחיזוק הנגב והגליל והוועדה המיוחדת לזכויות הילד קיימו הבוקר דיון משותף בנושא צרכי החברה הבדואית בכפרים הבלתי מוכרים בנגב נוכח מלחמת חרבות ברזל. מנתונים שהוצגו בדיון עולה כי תושבי הכפרים הבלתי מוכרים בנגב סובלים מהיעדר מיגון וכן מהיעדר התרעות על ירי טילים או הגנה של כיפת ברזל מפני פגיעות בשטחי מגוריהם, המוגדרים באופן רשמי כ'שטחים פתוחים'. עד כה נהרגו מתחילת המלחמה 18 אזרחים בדואים, 11 באירועי ה-7 באוקטובר ו-7 מפגיעת רקטות. בנוסף, עסק הדיון גם בליווי משפחות הנרצחים והחטופים בחברה הבדואית ובחיזוק חוסנה הנפשי של אוכלוסיה זו.
בפתח הדיון אמר *יו"ר הוועדה לצמצום פערים חברתיים בפריפריה ח"כ אברהם בצלאל: "המונח 'כוחינו באחדותינו' הוא אינו סיסמא, הוא יוביל את הניצחון שלנו. החברה הבדואית היא חברה שעוברת תהליך עקבי בשנים האחרונות במגוון תחומים, תהליך אשר תפס מימד חזק יותר ב-7 באוקטובר, שם הרוצחים השפלים לא הבדילו בינינו. שמענו על עשרות גיבורים מהעדה הבדואית שהצילו אזרחים וחלקם אף שילמו על כך בחייהם. רבים נלחמים גם היום למען המדינה שלנו ואנחנו נעשה מה שצריך כדי שהחברה הבדואית תפרח, כי היא חלק בלתי נפרד ממדינת ישראל".
יו"ר הוועדה המיוחדת לזכויות הילד ח"כ אלי דלל: "עצם קיומו של הדיון המשותף הזה, שעבורו התאחדו 3 ועדות בכנסת, מסמל את חשיבותו. המגזר הבדואי הוא שותף שלנו גם בחיים וגם במוות וראינו את זה גם באירועים האחרונים. בהתאם אנחנו חייבים לטפל ולדאוג לו בדיוק כמו לכל חלקי מדינת ישראל"
יו"ר הוועדה המיוחדת לחיזוק הנגב והגליל ח"כ מיכאל ביטון הקריא את שמותיהם של 18 ההורגים מהחברה הבדואית מאז פרוץ המלחמה וציין את נסיבות מותם, לרבות סיפור גבורתם של אנשים שהקריבו את חייהם במהלך הצלת אזרחים ב-7 באוקטובר. לאחר מכן עמדו כל הנוכחים דקה דומייה לזכרם. עוד הוסיף ח"כ ביטון: "בעצם קיום הדיון יש אמירה של שותפות, אבל המבחן יהיה מבחן של מעשים, תשובות ותוצאות טובות ממשרדי הממשלה. אנחנו בימים של הסטת תקציבים ואנחנו רוצים לשמוע תשובות ופתרונות לגבי מה נעשה למען החברה הבדואית".
ח"כ ואליד אלהואשלה": "הכפרים הלא מוכרים מוגדרים כשטחים פתוחים. לכן אין שם אזעקות ואין הגנה של כיפת ברזל. התרעתי על כך רבות ואין מענה. נושא המיגון בלבד מצריך תקצוב משמעותי של כחצי מיליארד ש"ח. ארגונים אזרחיים ניסו לתת מענים אבל אין להם את התקציב לספק פתרון רחב. האחריות הזאת מוטלת על המדינה בלבד. הגיע הזמן שהמדינה תשנה דפוסי חשיבה כלפי החברה הערבית בכלל וכלפי הכפרים הבלתי מוכרים בנגב בכלל, שתתחיל בדרך חדשה מולם כדי כדי שיחיו בשוויון מלא".
סא"ל יונתן אלשיך, פיקוד העורף הסכים כי קיימים פערי מיגון גדולים באזור הכפרים הבלתי מוכרים בנגב. עם זאת ציין: "במלחמה הזאת פרסנו מיגוני 'הסקו' במרחב הכפרים הלא מוכרים. מדובר בפטנט אמריקאי של שקים שממלאים בחול מקומי. זה פתרון טוב יותר ממיגונית שמאפשר מיגון להרבה אנשים בפריסה רחבה ובזמן יחסית קצר. הצבנו אותם ליד ריכוזי האוכלוסייה בתיאום עם המשפחות ונציגי היישובים. בתחילת ינואר צפויים להגיע עוד ממגנים כאלה. יש תכנית בשיתוף המשרד לשוויון חברתי לפריסת מיגוניות. שלב הזה רכשנו 80 מיגוניות שמגיעות בשלבים ואנחנו מפזרים אותן בתחנות היסעים לבתי ספר".
גנבים שפלים כל הבדואים חבל למגן אותם.
הם השתלטו בחוצפתם על כל הנגב ועכשיו מתלוננים
לא מבין. גונבים שטחים ומצפים מהמדינה שתגן עליהם שמה???
בלי קשר אם הם רוצים להגן על עצמם שילכו להילחם עם האחים שלהם בעזה במקום לגנוב מהיהודים
הבניה שלהם לא חוקית והמדינה לא בסדר…. עולם הפוך
האם סירבו להסדרת הישובים בתוכנית בגין בני