מרבית הנשים ההרות במדינת ישראל זוכות לטיפול הולם ותקין במהלך ההיריון והלידה. כאשר מתעוררים סיבוכים שונים, לרוב הצוות הרפואי עושה את כל שניתן בכדי לסייע הן לאם והן לעובר ולהימנע מפגיעות שונות וכן מנזקים ארוכי טווח. יחד עם זאת, ישנם מקרים של רשלנות רפואית בהריון , אשר בגינם נפגעות נשים ותינוקות. במקרים של רשלנות רפואית בהריון אשר גרמו לנזקים לאם או לעובר, ניתן לתבוע בגין אותה רשלנות ולקבל פיצוי כספי. חשוב מאוד לבחור בעורך דין רשלנות רפואית המומחה במקרי רשלנות רפואית בהריון ובלידה, אשר יעשה את כל מה שניתן על מנת להפיק מהתביעה את המקסימום עבור התובעים.
מהי רשלנות רפואית בהריון?
חשוב לדעת כי רופאים אשר מבצעים מעקב הריון, חייבים לחקור את כל התלונות של המטופלות ובעיקר את אלה שעלולות לאותת על בעיה כלשהי בהריון. רופאים נדרשים לבצע מעקב רציף אחר התלונות של כל אישה הרה וכן לבצע את כל הבדיקות הנדרשות בצורה נכונה וטובה ובזמן הנדרש. לא פעם רשלנות רפואית בהריון תתרחש כאשר צוות מעקב ההיריון איננו מבצע בדיקות כנדרש או בזמן, איננו מספק מידע רפואי לאישה שהוא נדרש לספק לה, מבצע הליך רפואי כלשהו שפוגע באישה או בעובר ועוד. אם צוות רפואי איננו מצליח לספק טיפול הולם לאישה וכתוצאה מכך נגרם לה או לתינוק נזק שהיה ניתן למנוע, הרי שמדובר על רשלנות רפואית.
מקרים נפוצים של רשלנות רפואית בהיריון
ישנם מקרים נפוצים של רשלנות בהריון שחשוב להכיר. בין המקרים הנפוצים ניתן למצוא:
אי אבחון של רעלת הריון- מדובר על הפרעה שמערכת יתר לחץ דם שמהווה את הגורם המוביל למוות ומחלות של נשים בהריון. כאשר רופא איננו מאבחן רעלת הריון ובגין זאת האישה נפגעת או העובר נפגע, הרי שמדובר על רשלנות רפואית. מעקב אחר סימני רעלת הריון בכל אישה הרה הוא קריטי והצוות הרפואי המלווה את האישה במהלך ההיריון נדרש לבצע את המעקב הרלוונטי לצורך איתור רעלת הריון בזמן.
אי אבחון של סוכרת הריון בזמן הוא גם מקרה שעלול להיות מוגדר כרשלנות רפואית שכן, סוכרת שאיננה מאובחנת ואיננה מטופלת עלולה להוביל לנזקים משמעותיים ביותר להתפתחות העובר וכן היא עלולה להוביל למצב של עובר גדול בעל כתפיים גדולות, דבר שיכול להקשות על הלידה ואף להסב נזקים ליילוד או לאישה במהלך הלידה.
מקרה נוסף של רשלנות רפואית בהריון יכול להיות חוסר תאימות RH- מדובר על מצב שניתן למנוע ואם לא מטפלים בו, הוא עלול לגרום לנזק מוחי וכן הפרעות קשות ביותר לתינוק.
מקרים נוספים של רשלנות רפואית בהריון יכולים להיות: רמות נמוכות של ברזל במהלך ההיריון אשר לא מזוהות ולא מטופלות, דבר שעלול לסכן את האישה בלידה וכן לגרום לתינוק להיות אנמי.
זיהוי מאוחר או אי זיהוי של זיהומים שונים כגון: הרפס, GBS ועוד, עלולים לעבור לתינוק או לגרום למצב של אלח דם ביילוד ועל כן, מקרים שכאלה יוגדרו לא פעם כרשלנות רפואית.
מה צריך לדעת על הגשת תביעה בגין רשלנות רפואית בהריון
הגשת תביעה בגין רשלנות רפואית בהריון תתבצע בשל סיבות שונות. אם בגין פעולה כלשהי שבוצעה או שלא בוצעה בהריון ובגינה נגרם נזק לאישה וניתן להוכיח זאת, לרוב היא תוכל להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית בהריון ולקבל פיצוי כספי הולם. כמובן שבכדי להגיש תביעה מעין זאת, יש לפנות לעורך דין מקצועי ומנוסה בתחום תביעות רשלנות רפואית בהריון, אשר יבחן האם יש עילה לתביעה ויסייע באיסוף החומרים, בירור מול מומחים, הגשת התביעה וייצוג בבית המשפט.