העיתונאי מתי טוכפלד מפרסם בטורו ב'ישראל היום' על מצוקת פקידי האוצר הנמצאים במצוקה לאור המלחמה והוצאותיה הרבות שמקשות עליהם לגבש את תקציב 2024 מבלי לפרוץ יתר על המידה את מסגרת הגירעון.
טוכפלד חשף כי "בצר לפקידים הם ממשיכים לתדרך בתקשורת נגד הממונים עליהם – להציג אותם כפוליטיקאים חסרי אחריות, חסרי בושה ונטולי אכפתיות". ומספר כי בתדרוכים האחרונים התגלה כי בקרב פקידי האוצר מתגבשת תוכנית לבטל "עשרה משרדי ממשלה מיותרים". תוכנית שלא תקודם ולא תאושר – זה הרי ברור, כי אין שום היתכנות פוליטית לכך.
אם חשבנו שטובת המלחמה והוצאותיה לעיני פקידי האוצר טעינו. טוכפלד קובע: "התוכנית חשפה כי לא טובת המלחמה והוצאותיה לנגד עיני פקידי האוצר, אלא התנגחות בממשלה. אחרת לא היו מעיזים להכליל בה את משרד הנגב והגליל, המשרד שפעל אולי הכי הרבה להזרים כספים מיידיים לרשויות מאז פרוץ המלחמה".
את הסיפור המעניין הבא מביא טוכפלד כחיזוק לדבריו: "השבוע התקשרה תחקירנית של אחת מתוכניות האקטואליה להזמין את השר יצחק וסרלאוף לשבת באולפן ולהגיב לטענה כי משרדו מיותר. וסרלאוף הרהר ולבסוף השיב: באם תמצאו ראש רשות אחת בנגב ובגליל, רק אחת, שיבוא להתראיין ויגיד לכם שמשרד הנגב והגליל מיותר, אני אשב לצידו באולפן ואתפטר בשידור חי. כעבור חצי שעה, שבה העלתה התחקירנית חרס, כתבה לו ביובש: לא רלוונטי".
"וסרלאוף ידע שאין ראש רשות כזאת בישראל. להפך, רק לאחרונה, לאחר שהתגבשה באוצר תוכנית להעביר חצי מיליארד שקלים לפיתוח יישובי הנגב המערבי, דרשו ראשי הרשויות כי הכסף לא יועבר דרך האוצר אלא באמצעות משרד הנגב והגליל. זה המשרד היחיד שהם סומכים עליו שלא ימסמס את ההעברות".
בסיום הטור מפרט טוכפלד על פעילות השר וסרלאוף במשרד הנגב והגליל: "מפרוץ המלחמה התמקד המשרד בתקצוב ישיר לרשויות לצורכי חירום, וכן למחוללי צמיחה. 66 מיליון שקלים העביר לפרויקטים בעלי העצמה כלכלית שנתקעו על המדף בגלל היעדר תקציב, 20 מיליון הועברו למשיכת תעשיות מתקדמות שייצרו מאות מקומות עבודה איכותיים בנגב. וכל זה רק מהימים האחרונים. לפעמים כשמחליטים לערוך קמפיין, כדאי לבדוק נגד מי".