ברוב של 8 מול 7 החליט בגץ לבטל את חוק יסוד עילת הסבירות ובכך קבע תקדים חדש. בגצ קבע כי במקרים שבהם הכנסת חרגה מסמכותה המכוננת לבג״ץ יש את הסמכות להתערב.
12 מתוך 15 השופטים סבורים כי נתונה לבית המשפט העליון הסמכות לקיים ביקורת שיפוטית על חוקי יסוד ולהתערב במקרים חריגים וקיצוניים שבהם הכנסת חרגה מסמכותה המכוננת.
8 (רוב) קבעו כי יש לבטל את החוק בשל הפגיעה החמורה וחסרת התקדים במאפיינים הגרעיניים של מדינת ישראל כמדינה דמוקרטית.
שר המשפטים יריב לוין שהוביל את הרפורמה הגיב להחלטה: "החלטת שופטי בית המשפט העליון לפרסם את פסק הדין תוך כדי מלחמה, היא ההפך מרוח האחדות הנדרשת בימים אלה להצלחת לוחמינו בחזית. השופטים למעשה לוקחים לידיהם בפסק הדין את כל הסמכויות, אשר במשטר דמוקרטי מתחלקות באופן מאוזן בין שלוש רשויות השלטון. מצב בו אי אפשר לחוקק אפילו חוק יסוד או לקבל החלטה כלשהי בכנסת ובממשלה שלא בהסכמת שופטי העליון, לוקח ממיליוני אזרחים את קולם ואת הזכות הבסיסית להיות שותפים באופן שווה בקבלת הההחלטות".
לסיום כותב לוין כי "פסק הדין, שאין דומה לו באף דמוקרטיה מערבית, לא ירפה את ידינו. כשהמערכה נמשכת בחזיתות השונות, נמשיך לנהוג באיפוק ובאחריות".
שר התרבות והספורט מיקי זוהר הגיב להחלטה: "צר לי כי בזמן שחיילנו הגיבורים מחרפים את נפשם יחד בחזית להגנת המולדת ועם ישראל כולו מתאחד בעורף – שבה ומאיימת עלינו שוב רוח הפילוג ומאיימת להחזיר אותנו אחורה אל הימים שלפני השבעה באוקטובר. מוטב היה אם פסק הדין הזה היה מתפרסם אחרי הימים הקשים האלו ולו בכדי למנוע את שובו של השיח המפלג את העם. אני יודע שרבים מחבריי במחנה הלאומי כואבים את פסק הדין ומרגישים בערב הזה פגיעה בבחירתם הדמוקרטית אך חובה עלינו בעת הזאת לנשוך שפתיים, לנהוג באחריות ולשמור על אחדות העם. זו חובתינו כלפי הנופלים ואנו מצווים לעשות זאת למען העתיד שלנו".
קארין אלהרר משמאל בירכה על ההחלטה: "מברכת על פסיקת בג״ץ שמשרטטת גבול ברור בשאלה אילו חוקים ראויים לשאת את הכותרת חוק יסוד. קריאות האחדות בזמן מלחמה נבחנות בין היתר בכיבוד הפסיקה".