70 מחבלי נוחבה בלבד, הוכשרו במשך שנים מבלי לדעת למה הם מתאמנים, אך קיבלו עידכון לפני המתקפה על עוטף עזה, כך דיווח העיתון "א-שרק אל-אווסט", היוצא לאור בלונדון בשפה הערבית.
על פי הדיווח בעיתון הערבי, מחבלים, שביצעו את מתקפת הפתע מכמה אזורים שונים לאורך הגבול בין עזה לישראל, חצו אותו באמצעות מטעני חבלה שהוכנו עבורם והותאמו ל"נקודות תורפה" שזוהו בגדר. הגורמים סיפרו כי המחבלים עשו שימוש ברחפנים ומצנחים, וכך הפילו עמדות ישראליות.
ההכנות למתקפה החלו כבר ב-2014, טרם מבצע "צוק איתן", אך התוכנית הוקפאה עם פרוץ המבצע – ובשנת 2021 הוחלט להיערך לקראתה בשנית. המחבלים הוכשרו לאורך שנים, ואף עברו מבחנים מיוחדים שקבעו את יכולותיהם וכישורי הלחימה שלהם לצורך המתקפה. זמן קצר לאחר מכן הם הושבעו בפני מנהיגיהם, ונשבעו לא לחשוף סודות על אודות הכשרתם ותוכניות האימונים המיוחדות. רבים ממפקדי הזרוע הצבאית ברצועה לא היו מודעים לכל הפרטים.
המידור המוחלט נועד כדי למנוע דליפות שעלולות היו להגיע למודיעין הישראלי. ההחלטה על ביצוע המתקפה התקבלה ידי חמישה אנשים: מנהיג חמאס ברצועה יחיא סינוואר, מנהיג הזרוע הצבאית מוחמד דף, אחד מעוזריו של דף – ואחיו של מנהיג חמאס – מוחמד סינוואר, חבר הלשכה המדינית של חמאס רווחי מושתהא ומפקד חטיבת המרכז בזרוע הצבאית של חמאס איימן נופל – שחוסל במלחמה.
הודעה על ההכנות האחרונות התקבלה שלושה ימים טרם המתקפה, אז מפקדי הגדודים נפגשו עם מפקדי החטיבות המרחביות של ארגון הטרור. במהלך פגישות קיבל כל מפקד משימות ספציפיות, מבלי לציין את "נקודת האפס".
מנהיגי חמאס החליטו על התאריך 7 באוקטובר בעקבות דיווחי שטח של יחידות ניטור, שאישרו כי קיים "שקט מוחלט" בגבול. ביום שישי החליטו חמשת "שותפי הסוד" שהזמן המתאים ביותר למתקפה הוא שבת בבוקר. הם המתינו לחצות ונתנו פקודה להתכונן. במקביל, המפקדים בשטח ומחבלי הנוחבה קיבלו הנחיות, והחלו את תנועתם עד עלות השחר.
לפי הדיווח, ראשי הארגון ברצועה ומחוצה לה תודרכו שעות לפני המתקפה, והתבקשו "להיעלם לחלוטין, בהתאם לצעדים הביטחוניים הננקטים בשעת חירום".