ניכור הורי לא הולכים לבד
על פי יהודה אבלס ניכור הורי הוא מקרה בו אחד מההורים מסית את הילד כנגד ההורה השני, הדבר יכול להיות בין בהסתה של דברים ובין בכך שהוא מונע מהילד את הסדרי הראיה שנקבעו בהסכם משמורת ילדים או בהחלטת בית הדין הרבני. במקרה זה ישנן שלושה אפשריות כיצד להתמודד עם כך, האפשרות האחת היא ללכת לבית הדין הרבני לבד ללא כל סיוע של עורך דין או טוען רבני, האפשרות השניה לשכור את שירותיו של טוען רבני, והאפשרות השלישית היא לשכור את שירותיו של עורך הדין. האפשרות ללכת לבד לבית הדין הרבני ולהציג את הניכור שההורה עושה הינה אפשרות הגרועה ביותר, למרות שהיא אולי נראית "חסכונית". על ההורה הטוען לכך שישנו ניכור מטעם ההורה השני להציג אסמכתאות וטיעונים משפטיים בכדי להצליח בתביעה, דבר שככל הנראה לא יהיה ניתן לעשות ללא סיוע של טוען רבני או עורך דין.
טוען רבני או עורך דין
השאלה שנותרה האם להתמודד עם ניכור הורי על ידי שכירת מייצג טוען רבני או שמא עדיף עורך דין למשפחה. ככל וההליך של הניכור הורי מתבצע בבית המשפט לענייני משפחה הרי שברור שיש לשכור את שירותיו של עורך דין למשפחה, שכן טוען רבני מוסמך לייצג ולהופיע בשמכם אך ורק בבית הדין הרבני. אך ככל וההליך מתנהל בבית הדין הרבני הרי שקיים דילמה לא פשוטה את מי להעדיף. אוכל לומר לכם כי למרות הידע הרב שעורך דין למשפחה צבר במהלך שנותיו כעורך דין, הרי שלטוען רבני ישנה עדיפות בכל הקשור לידע ההלכתי שיש לו. כך לדוגמה טוען רבני יהודה אבלס הביא לבית הדין הרבני אסמכתאות הלכתיות כי אם שעושה ניכור הורי אינה זכאית לקבל דמי מזונות ילדים, והאב נפטר מתשלום מזונות. כך שהמלצתי להעדיף מייצג אשר יש לו מידע הלכתי דבר שישכנע את הדיינים לקבל את עמדותיכם.
איך יכולים לתבוע ניכור ללא טוען רבני
ככל ואין באפשרותכם לשכור את שירותיו של טוען רבני ואתם מבקשים להגיש תביעת ניכור הורי עליכם לאסוף את הראיות המוכיחות כי אכן ישנו ניכור הורי. ההוכחות שתציגו בפני בית הדין הרבני הם שישפיעו על קבלת ההחלטה בעניין הניכור, כך שככל וההוכחות יהיו מגובות יותר, כך הסיכוי שתצליחו גבוה יותר. מלבד זה עליכם להיכנס למאגרים בהם מתפרסמים פסקי הדין של בתי הדין הרבניים, שם תאספו את הנימוקים ההלכתיים שאכן תביעתכם הינה מוצדקת.