מנהל הרכש (מנה"ר) במשרד הביטחון מסכם את המבצע להלנת חולי קורונה ומבודדים במלונות:
23 בתי מלון ואכסניות נפתחו בהיקף של כ-79 מיליון ש"ח, כ-128 אלף לינות של חולים ולמעלה מחצי מיליון ארוחותבעקבות החלטת הממשלה מהלילה, על המעבר מבידוד חוזרים מחו"ל במלונות לבידוד ביתי, מפרסמת היחידה לרכש שירותים במנה"ר, שניהלה את מבצע ההתקשרות, את סיכום נתוני מלוניות הקורונה, מתחילת המשבר ועד היום:
23 בתי מלון ואכסניות פתח משרד הביטחון, באמצעות פיקוד העורף: 12 מלונות החלמה לחולי קורונה קלים ו-11 מלונות בידוד לישראלים ששבו מחו"ל.
כמחצית מהמלונות הינם בבעלות פרטית וכמחצית משתייכים לרשתות (דן- 3 מלונות, ישרוטל- 2 מלונות, פרימה- 2 מלונות, פתאל- מלון 1 ובתי ספר שדה- 3 אכסניות).
כ-128,080 ימי שהייה שכר מנה"ר מבתי המלון והאכסניות וכחצי מיליון ארוחות בהיקף של כ-79 מיליון ש"ח. הסכום הועבר ישירות לבתי המלון ואינו כולל את הוצאות פקע"ר המוערכות בעוד כמה מאות אלפי ש"ח.
כ-650 אוטובוסים וטיוליות שכרה חטיבת התובלה וההיסעים באגף 'אמון' של משרד הביטחון, לשינוע חולים ומבודדים.
לאחר שינוי התקנות לשעת חירום והמעבר לבידוד ביתי, נותרו 4 מלונות פעילים (דן פנורמה, דן ירושלים, סי אוף גליליי ומטרופולין) שיסגרו בהדרגה עד להשלמת המשימה. שאר מלונות הבידוד יסגרו באופן מיידי.את פרויקט מלוניות ההחלמה יזם שר הביטחון, נפתלי בנט.
הפרויקט נוהל בשיתוף פעולה של מטה עוזר שר הביטחון להתגוננות, היחידה לרכש שירותים במנהל הרכש (מנה"ר), פיקוד העורף וחטיבת התובלה וההיסעים באגף 'אמון' (מבצעים, לוגיסטיקה ונכסים) של משרד הביטחון.סגנית ראש מנה"ר לרכש שירותים, ברכה הרץ: "פרויקט מלוניות ההחלמה הינו אחד ממבצעי הרכש המורכבים שנדרשנו לנהל. הוא חייב פתיחה מחדש, בתוך ימים, של למעלה מ-20 מלונות שנסגרו בעקבות משבר הקורונה, מו"מ עם עשרות מלונות בכל רחבי הארץ, הקמת מפקדות של פיקוד העורף בכל מלון ומערך שינוע חולים ומבודדים באוטובוסים.
בימים האחרונים התחלנו בפעילות לסגירת מרבית בתי המלון, למעט ארבעה שישארו פעילים עד להשלמת המשימה".
המלונות עשו חתיכת קופה. זה יוצא באזור ה700 ליום. ככה זה מדינת חלם, על אף המצב ועם טיפה משא ומתן יכלו להוזיל עלויות בחצי לפחות הרי המלונות היו בעמדת מיקןח נחותה שכן לא בדיוק היו לקוחות אחרים