מערכת הבריאות ובמיוחד מערכת בריאות הנפש עומדות בפני אתגרים ענקיים בטיפול עם השלכות המלחמה. כל זאת תחת מגבלות תקציביות וטלטלה עזה. במערכת עדיין מנסים להבין כיצד מתמודדים עם מי שחווה פוסט-טראומה בעקבות אירועי 7 באוקטובר – ובין היתר לברר כיצד לזהות אדם כזה, משימה מורכבת גם בימי שגרה. כך דווח בחדשות 12.
מוצר שפיתחו עובדי מיקרוסופט ישראל מבקש להקל את תהליך הזיהוי של נפגעי פוסט-טראומה ולשפר את מצבם. מהנדסי קבוצת הבריאות ביחידת המחקר והפיתוח של החברה בארץ פיתחו צ'אטבוט ייעודי שנועד לבצע אבחון ראשוני של פוסט-טראומה (PTSD – הפרעת דחק פוסט־טראומטית או "הלמת"). הצ'אטבוט דומה מאד לצ'אטבוטים חכמים בסגנון ChatGPT ומשתמש ביכולות הבנה וניתוח שפה מבוססי בינה מלאכותית (AI) כדי לתקשר עם המשתמש. כך דווח בחדשות 12.
מטרת הצ'אטבוט היא לחסוך חלק מעבודת הצוות הרפואי, ולהגיע לאוכלוסיה רחבה ככל האפשר כדי לבצע זיהוי פוטנציאלי ראשוני של נפגעי פוסט-טראומה. הפיתוח מתבסס על פרוטוקולים רשמיים של הערכה ראשונית של PTSD שמקורם בצבא האמריקאי ונמצאים בשימוש בכל העולם. כיום מתקשים ארגוני בריאות בביצוע אוטומציה של תהליכי הזיהוי בשל הצורך בניתוח מדויק של ועידוד המאובחנים להיפתח ולשתף. כך דווח בחדשות 12.