משרד הכלכלה הגיש היום (שני) למשרד הבריאות מתווה מוצע להחזרת המסעדות ובתי הקפה לפעילות. החזרתם מתוכננת כרגע לסוף החודש – ובמשרד הכלכלה גם ביקשו להקדים את פתיחתם כבר לאמצע השבוע הבא, ב-20 במאי. לפי המתווה המוצע שורת מגבלות תוטל על העובדים ועל הלקוחות בבתי העסק. דיון במתווה נקבע ליום רביעי הקרוב. כל הפרטים
לקוחות שיגיעו למסעדה יצטרכו להשיב בכניסה על כמה שאלות רפואיות; בין היתר יישאלו הסועדים האם הם סובלים משיעול, האם נמדד אצלם חום גוף חריג בשבוע האחרון והאם היו במגע קרוב עם חולה קורונה בשבועיים האחרונים. בכניסה למסעדות ולבתי הקפה תתבצע גם מדידת חום.
עוד תידרש הקפדה על חיטוי קבוע של שולחנות וכסאות אחרי כל סועד, והקפדה על היגיינה גם בקרב העובדים. כל משטחי המסעדה יחוטאו על בסיס קבוע, כמו גם דלתות, ידיות, מעקות, דלפקים ומתגים. בתי העסק יידרשו להציב במקומות נגישים חומרים לחיטוי ידיים עבור הלקוחות, והעובדים יציעו ללקוחות לרחוץ ידיים לפני שיתיישבו.
לקוחות יחויבו לחבוש מסכה בכניסה למקום וביציאה ממנו וכן בזמן ההמתנה. עוד תידרש הקפדה על מרחק של שני מטרים בין קבוצות סועדים שונות בזמן ההמתנה. השולחנות ימוקמו במרחקים של מטר לפחות זה מזה, והם ייערכו רק לאחר שהסועדים ישבו בהם ולא קודם לכן. בשטחים פתוחים המרחק הנדרש בין שולחן לשולחן יישאר כבימים רגילים.
את הכלים יש לרחוץ בין סועד לסועד ככל הניתן במדיח בחום 70 מעלות – אם אין מדיח יש לחטא את הכלים ורק אז לרחוץ אותם. העובדים יידרשו לעבוד עם מסכות במטבח, והם יצטרכו להחליף את הבגדים שאיתם הגיעו מהבית במדי עבודה נקיים, או לעטות חלוק נקי מעל לבגדים. בכניסה למקום העבודה יחויבו העובדים להשיב גם כן על אותו שאלון שמופנה לסועדים.
בזמן העבודה יש להקפיד על מרחק של שני מטרים בין עובד לעובד ולהוסיף ככל הניתן אמצעים למניעת הדבקה – כמו למשל מחיצות בין עובדים. במשמרות עבודה יש להקפיד ככל הניתן לחלק את העובדים בהרכב משמרות קבוע ללא ערבוב ביניהם.
חשבתי שתמיד מדיחים כלים בין סועד לסועד…
גם אני חשבתי ככה