מעל אלף איש, בהם שרים וחברי כנסת, התכנסו ל"כנס הניצחון" במרכז הקונגרסים הבינלאומי בירושלים. האירוע התמקד בקריאה להקמת יישובים מחדש ברצועת עזה ובצפון השומרון בתגובה לזוועות ה-7 באוקטובר.
למרות הצהרותיו החוזרות ונשנות של ראש הממשלה בנימין נתניהו במהלך המלחמה כי יישוב מחדש של רצועת עזה אינו מעשי, נראה כי שרי הממשלה וחברי מפלגת הליכוד חולקים עליו. הם הראו את חוסר הסכמתם בכך שתמכו ב"מגילת הניצחון והתחדשות ההתיישבות ברצועת עזה ובצפון השומרון" בכנס.
השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר נראה רוקד בריקוד שמח עם המשתתפים עם הגעתו. כאשר הוצג שלט שעליו נכתב "רק חזרה תביא שלום", בן גביר אמר: "הם צודקים, לעודד אותם לעזוב מרצון". הוא המשיך לדגול בשליטה טריטוריאלית ישראלית והציע מדיניות לקידום הגירה ועונש מוות למחבלים.
יוסי דגן, ראש המועצה האזורית שומרון, ודניאלה וייס, מנהיגת תנועת נחלה, ארגנו את האירוע. דגן אמר בכנס: "התכנסנו כאן כדי להכריז לעולם – ארץ ישראל שייכת לנו", והדגיש את עמדתם בתקופה מאתגרת של מלחמה
שר האוצר בצלאל סמוטריץ', שפנה למשתתפים, נזכר בהתנגדותו להסכמי אוסלו ובהתנגדותו לעקירה מגוש קטיף וצפון השומרון, שעלתה לו בחירותו. במקביל, שר הבינוי והשיכון, יצחק גולדקנופף, הצהיר על תמיכתו במאמצי הממשלה לתקן את "העוול הנורא" ולחזור לרצועת עזה וגוש קטיף.
הכנס זכה גם לייצוג משמעותי ממפלגת הליכוד. שר התיירות חיים כץ סיפר על מעורבותו בקבוצה שכונתה "המורדים" ועל מאבקם כנגד ההתנתקות מגוש קטיף. הוא דיבר על ההזדמנות הנוכחית לבנות מחדש ולהרחיב את ארץ ישראל. עמיתו, ח"כ אריאל קלנר, אמר: "ברגע שחוק ההתנתקות יבוטל וילדים יהודים ייראו שוב על אדמת גוש קטיף וברחובות עזה ושומרון הצפונית, אויבינו יבינו את ניצחוננו".
במהלך האירוע הוקרן סרטון המתעד חיילי צה"ל שרים, ששימש כראיה בתביעה נגד ישראל בהאג, דרום אפריקה, כולל קריאות להשמדת "זרע עמלק" והצהרה שאין עומדים מהצד בסכסוך.
הכנס עורר זעם בשמאל הישראלי והאמריקאי. בכיר אמריקאי מתח ביקורת על האירוע, תייג אותו כטעות חמורה של נתניהו בכך שלא מנע אותו, ופקפק בהנהגתו. מנהיג האופוזיציה יאיר לפיד גינה את הכנס, כינה את הממשלה מזיקה ואת נתניהו חסר יכולת. מנהיגת מפלגת העבודה מרב מיכאלי האשימה את נתניהו בזרם מרכזי של אידיאולוגיה קיצונית שהובילה בעבר לרצח יצחק רבין וכעת מסכנת את ישראל.
המעגל הפנימי של נתניהו נמנע מלהגיב ישירות על הכנס. עם זאת, מקורות המקורבים אליו ציינו כי ראש הממשלה התייחס בעבר לנושא ואישר שלא יהיו התנחלויות בעזה. שותפיו הביעו שהכנס פגע באינטרסים של ישראל, ופגע הן במאמצים הצבאיים בעזה והן במבצעי חילוץ בני ערובה.
בכירים בליכוד, שביקשו להישאר בעילום שם, הביעו התנגדות נחרצת למעורבות נציגי הליכוד בכנס, בטענה שזה גורם נזק בינלאומי במאבקי התעמולה הגלובליים. בכיר בליכוד הביע דאגה לעתיד המפלגה, וקרא לבחינה מחודשת כדי למנוע את שקיעתה הפוליטית. הוא הדגיש את הצורך להפריד את המפלגה מיסודות קיצוניים כדי לשמר את זהותה הליברלית הלאומית.