בשבועות האחרונים הולכת ועולה רמת המתיחות בין ישראל לחיזבאללה. למרות שנסראללה אינו חורג מגבולות הגזרה ועל אף ששני הצדדים אינם מעוניינים במלחמה כוללת – ברור לכל כי בתקרית אחת הכל יכול להשתנות.
רק בסוף השבוע האחרון פורסם בכלי תקשורת בלבנון כאילו ישראל נערכת למתקפה נגד חיזבאללה. פרסום כזה למשל מייצר מתח ויכול להוביל לשינוי היערכות הארגון ומעבר למצב חירום, לצד כניסה לדריכות של האוכלוסייה בלבנון בדיוק כפי שקורה כאן בישראל.
הבוקר פרסם יוסי יהושוע בידיעות כי בפיקוד העורף שוקלים לצאת בקמפיין מיוחד להגברת המוכנות למלחמה בלבנון. לצד הצורך להכין את הציבור בישראל, בצבא חוששים כי החלטה מסוג זה עלולה לייצר מיסקלקולציה בצד השני, במיוחד כאשר ישראל לא מעוניינת במלחמה ורוצה למצות אופציות מדיניות.
בפיקוד העורף מבינים כי התרחישים שיוצגו למערכה רב-זירתית עלולים להוביל לבהלה ציבורית, ובכך אף לייצר לנסראללה ביטחון רב שיפגע בהרתעה הישראלית.
תרחיש הייחוס שהיה אמור להיות מוצג בקמפיין מסוג זה כלל נתונים על 150 אלף רקטות שבידי ארגון הטרור בלבנון, יכולת אש של יותר מ-4,000 רקטות ביום לחימה רגיל, טילים מדויקים, כטב"מי נפץ ועוד. את חלק מהיכולות אנחנו רואים בימים אלה בגבול הצפון. לבסוף החליטו כל הרמטכ"לים, שבפניהם הועלו ההצעות, שלא להפחיד את הציבור.
רק יומיים לאחר פרוץ המלחמה, כשפיקוד העורף יצא בהנחיה לכלל התושבים להצטייד במזון ומים ל-72 שעות. תוך זמן קצר, התמונות של מדינה שלמה מרוקנת את המדפים של רשתות המזון עוררו ביקורת רבה אל עבר פיקוד העורף. אלא שהיום אנחנו כבר מבינים שבאותה העת, המלחמה עם חיזבאללה הייתה קרובה מאי פעם. המטוסים היו באוויר לפני תקיפה, ואם הייתה פורצת מערכה כזו – ההנחיה של פיקוד העורף הייתה מצילה חיים.