ברוך דיין האמת: בעוד שעה קלה צפויה לצאת הלווייתו של רב העיר חדרה, הגאון רבי דוד ורנר זצ"ל, שהלך לעולמו כשהוא בשנת ה-פ"ט לחייו ולאחר ייסורים קשים מהם סבל לאחרונה.
הגאון רבי דוד ורנר נולד בשנת 1934 לאביו הג"ר שמואל ברוך ורנר, שכיהן כאב בית דין תל אביב ולאמו הרבנית קיילה יהודית ע"ה, בתו של הגאון רבי יעקב משה חרל"פ, רב שכונת שערי חסד שבבירה, אשר היה קשור אליו בעבותות של חיבה וגדל על ברכיו.
בנעוריו למד בישיבת חברון המעטירה ולאחר מכן שם את פעמיו אל אם הישיבות, ישיבת פוניבז' שם התיידד עם הגרב"ד פוברסקי שיבדלחט"א, שהפך לידיד נפשו עד לימיו האחרונים. בהמשך חזר אל ישיבת חברון עד לנישואיו, עם הרבנית יפה ע"ה, בתו של הרב אביעזר ציצוביץ זצ"ל, שנמלט מברלין עם פרוץ השואה האיומה. הרבנית ע"ה, הסתלקה לעולמה בשנת ה'תשע"ח.
בסוף שנות החמישים ותחילת שנות השישים כיהן הגר"ד ורנר כרב שכונת רמת חן ברמת גן ובשנת 1966 נבחר לתפקיד רב העיר חדרה, לצד הרב הספרדי שלום אלבז זצ"ל. הגר"ד ורנר, שראה את השממה הרוחנית בעיר, פנה אל מרן ראש הישיבה הגרא"מ שך זצ"ל ונטל ממנו עצה ותושיה, כדי להפריח את השממה בעיר. לשם כך, אף ייסד בחדרה כולל אברכים "ברכת שמואל" ומרכז תורני להפצת יהדות.
במהלך השנים, התמנה על ידי הרב לוי ביסטריצקי לאחראי תחום השחיטה במחלקת הכשרות ברבנות הראשית לישראל, לצד עמיתו הרב הראשי שמעון ביטון. כחלק מתפקידיו הרבנים, נשלח על ידי הרבנות הראשית לארה"ב כדי לסייע בחיזוק ענייני השחיטה.
במשך שנים, העניק כשרות מהודרת למשחטת "הוד חפר" הממוקמת בעמק חפר הסמוך לחדרה, אולם בשנת 2000 נקלע לעין הסערה לאחר שאסר על חברת הבת של הוד חפר, "הוד מעולה", למכור עופות שנפסלו על ידי משגיחי הכשרות למעדניה שעסקה במכירת בשר לא-כשר ליהודים.
הגר"ד ורנר זכה לגיבוי נחרץ של הרבנות הראשית לישראל, אך המעדנייה עתרה לבג"ץ, ובעקבות זאת הסכימה הרבנות להעניק תעודת כשרות למשחטה גם אם תמכור למעדניה עופות לא כשרים, אולם קבעה שלא תינתן למשחטה כשרות למהדרין.
בית המשפט העליון פסק כי פרקטיקה זו של הרבנות פסולה והורה להעניק ל-"הוד מעולה" תעודת כשרות למהדרין, בניגוד לרצונו של הגר"ד. בעקבות פסיקת בג"ץ העניקה הרבנות תעודת כשרות ל"הוד מעולה", אך הודיעה בפרסומים שונים שהדבר נעשה רק בהוראת בג"ץ.
בעקבות זאת נתקבלו במשחטה ביטולים רבים שגרמו להתקפלותה של המשחטה, אשר פנתה לרבנות והתחייבה שלא תמכור את העופות הלא-כשרים למעדניה.
המעדנייה עתרה שנית לבג"ץ בדרישה שהמשחטה תחזור למכור לה את העופות הלא-כשרים והשופט מישאל חשין, פרסם פסק דין חריף נגד הרבנות ואף קרא ליועץ המשפטי לממשלה לשקול העמדת אנשי הרבנות לדין על בזיון בית המשפט. כחלק מהקמפיין, נשמעו קריאות להשעייתו של הגר"ד ורנר מתפקידו, אך הוא לא חת מפני איש והרבנות עמדה על דרישתה שמשחטות לא יימכרו עופות לא כשרים ליהודים, והמשחטה המשיכה לסרב למכור עופות לא כשרים למעדניה.
בשנים האחרונות ייסד הגר"ד ורנר בית כנסת בעיר חדרה, בו החזיק בית מדרש וכולל אברכים לעילוי נשמת אביו, שאותם מימן מכספו הפרטי.
בשלוש השנים האחרונות נחלש מאוד ובשבועות האחרונים אושפז במרכז הרפואי 'מעייני הישועה' עד שהשיב נשמתו לבוראה.
הותיר אחריו חמש בנות, את אחיו הרב שמעון ורנר. גיסו הוא הגרד"צ קרלינשטיין זצ"ל, ראש ישיבת גרודנא.
יהודה המכבי, מול אנטיוכוס
כמה מרענן לשם שינוי!