בדיון בוועדה לביטחון לאומי חשף סנ"צ אלי זיתון, הפרויקטור המתכלל את הקמת כיתות הכוננות מטעם סמפכ"ל המשטרה, כי "בערב המלחמה היו רק 66 כיתות כוננות שבהן כ-800 איש בקו הראשון, היום אחרי האסון וההחלטה להקים כוח הגנה נוסף, אנחנו כבר עומדים על יותר מ-700 כיתות כוננות חדשות בערים ובישובים, להן גייסנו בפחות מחודש 7,750 מתנדבים שחותמים על נשקים ארוכים",
לדבריו, "בהתחלה נתנו מעט נשקים, ועכשיו משלימים את זה, ולא רק מסתפקים בלתת נשקים אלא גיבשנו תפיסת הפעלה ואנו מאמנים את האנשים לפי תוכנית סדורה שיוכלו לתת מענה לאירוע דומה ל-7 באוקטובר. האתגר שלנו הוא לבנות כוח הגנה לטווח הארוך אחרי שהמילואמניקים שפיקוד העורף גייס לכיתות כוננות ישתחררו ויעזבו. אנו צריכים לדאוג לבנות מערך סדור של מתנדבי משטרה ליום שאחרי. אנו צריכים להכפיל את ההיקף שלהם ל-13 אלף מתנדבים ולדאוג שהם יישארו גם ביום שאחרי".
לאחר הדיון בוועדה לביטחון לאומי החליטו להתאגד כ-140 כיתות כוננות ברחבי הארץ והקימו בשבועות האחרונים את פורום "הנני", שמטרתו להיאבק על תקציבים ולסייע לכיתות כוננות חדשות. "אנחנו הכוח הראשוני שמגן על היישוב, אבל חסרה לנו הסמכות החוקית בזמן אירוע", אמר שרון תורג'מן, מפקד כיתת הכוננות במושב כפר הרי"ף שבשפלה.
הפרחים והתודה לאדון גנץ שלקח לכיתות הכוננות את הנשק,