השר אלי כהן התייחס בכנס בשבע למלחמה ולמצב בצפון ואמר כי "השביעי באוקטובר היה קשה ונפיק לקחים"."השביעי באוקטובר הוא אירוע משמעותי שמחייב את כולם להיכנס תחת הנטל הביטחוני והכלכלי. בעיניי כל אחד במדינת ישראל צריך לעשות או שירות צבאי או לפחות שירות לאומי חילונים, דתיים לאומיים, חרדים וגם המגזר הערבי".
השר אלי כהן נשאל האם לקח קשה את העובדה שלא המשיך במשרד החוץ ואמר כי: "אני מגיע למשרד עם הרבה אנרגיות. בחודשיים האחרונים ישב כאן שאול שעושה עבודה מצוינת. הודענו על פתיחת שוק החשמל ושבירת המונופול הכי ותיק שיש. בקיץ הקרוב כל אחד מכם יוכל להתקשר לעוד 18 חברות ולקבל הנחה של בין 5-30% אנחנו השקענו 20 מיליארד במשק, סגרנו את רידינג ועשינו הטמנות בקווי עימות. היום נפרסם את התפוקות של הגז. היום מדינת ישראל מחזיקה בשאלטר של האנרגיה של ירדן וגם מייצאת הרבה מאוד גז למצרים, ואני מתכוון להגדיל בצורה משמעותית את חיפושי הגז, על מנת להגדיל את ההשפעה המדינית האזורית של מדינת ישראל".
על כך שמדינת ישראל מספקת לירדן גם מים וגם אנרגיה בגז, עונה השר אלי כהן :"בואו לא נשכח דבר אחד, לעמלק של דורנו שזה החמאס הייתה מטרה לערער את היציבות האזורית, לפגוע בקשר האסטרטגי שיש למדינת ישראל עם מצרים ועם ירדן, זה בדיוק מה שהחמאס רוצה, זה בדיוק חלק ממטרות המלחמה, למנוע את הסכם השלום עם סעודיה, שיהיה וגם יהיה, זה יהיה כי זה אינטרס של הסעודים יותר משל הישראלים, כי אנחנו יודעים להגן על עצמנו. השביעי באוקטובר היה קשה ונפיק לקחים, אבל הסעודים צריכים הרבה יותר הגנה מאיראן, וזה בלי להקים מדינה פלסטינית נקודה. אם מישהו יאמר שהמחיר של הרחבת הסכמי השלום הוא הקמת מדינה פלסטינית אני מוותר על הרחבת הסכמי השלום. זו הארץ שלנו והביטחון הוא מעל הכל. אבל למה אני אומר שזה יהיה בלי מדינה פלסטינית? מכיוון שזה אינטרס פלסטיני. תחשוב שאתה שליט סעודיה, יש את הסוגיה הפלסטינית שתשמח שייפתר, אבל קודם כל אתה רוצה להגן על המדינה שלך מפני האיראנים, מפני גורמים איסלאמיסטיים כמו החות׳ים. לכן יש אינטרס להם, ויש אינטרס לביידן על מנת להגיע עם הישג פוליטי לבחירות, יש אינטרס למוחמד בן סלמאן להגן על המדינה שלו מפני האיום של איראן.
לשאלה האם יהיה הסכם להקמת מדינה פלסטינית השיב השר כהן ואמר: "בלי מדינה פלסטינית נקודה. הוכחנו את זה בהסכמי אברהם. הייתה קונספציה בשמאל שאי אפשר בלי מדינה פלסטינית. אבל, שלום עושים עם חזקים, אף אחד לא יעשה איתנו שלום אלא אם נהיה חזקים ביטחונית וכלכלית. אגב אלה שעשו איתנו שלום לא עשו את זה כי הם חובבי ציון, אלא כי אנחנו חזקים. לכן עכשיו הם בוחנים אותנו איך אנחנו מתנהגים, ולכן צריך הכרעה ברורה ולא משתמעת לשני פנים ואנחנו בדרך לשם".
בעניין הצפון, רואים את ראש הממשלה ואת הרמטכ״ל חוזרים על איזשהו משפט שנשחק יותר ויותר, אם זה לא יהיה בהסכם, אז זה יהיה בכוח הזרוע. תושבי הצפון שומעים את זה חודשים אבל לא רואים בשטח שום דבר משתנה. השר אלי כהן ענה עד מתי ישראל מוכנה להמשיך עם המנטרה הזאת: "רק לסבר את האוזן לנוכחים, תראו לי עוד מדינה שהותקפה בשנים האחרונות מ-7 מדינות שונות. מי שחושב שהמלחמה מול החמאס טועה, זו מלחמה מול איראן, מול חמאס, ג׳יהאד איסלאמי, חות׳ים, ומניח שאתם יודעים שתקפו אותנו בדרכים כאלה ואחרות ממדינות אחרות. יש כוחות שפרושים בלבנון, ויש פעילות יום יומית ולילית ביהודה ושומרון. ולכן קיבלנו החלטה, וזאת החלטה שהייתה, לפעול עקב בצד אגודל, לפעול בעזה ואז בגזרות אחרות. לכן אנחנו נערכים לכל התרחישים ולכל הפעולות, אבל המלחמה לא רק מול עזה, ומדינת ישראל נמצאת בפרישה גדולה מאוד.. אני גאה בחיילים שלנו, במפקדים שלנו, אצלנו המפקדים עומדים בראש".
בעניין הפקת לקחים. אחד הלקחים שמדברים על להפיק אותם, זה להגדיל את הצבא. יש לנו לצערנו לא מעט נופלים מ״פ ומג״דים שצריך למצוא להם מחליפים, והמאגר שממנו אפשר לשאוב עוד לוחמים הוא לא גדול. השר אלי כהן נשאל האם זה אומר שגם אצלם בליכוד הולך להיות שינוי גישה בנושא גיוס חרדים? האם הליכוד שעד כה לא הוביל את הנושא הזה יבקש להביא שינוי בנושא הזה והוא השיב: "כל מי שעיניו בראשו מבין שהשביעי באוקטובר הוא אירוע משמעותי שמחייב את כולם להיכנס תחת הנטל הביטחוני והכלכלי. לכן בעיניי כל אחד במדינת ישראל צריך לעשות או שירות צבאי או לפחות שירות לאומי, ואני מדבר על כל רבדי האוכלוסייה שצריכים לעשות אחד משני הדברים. אני אומר לך שגם מנהיגי הציבור החרדי מבינים זאת, אני שומע יותר בקרב החרדים שרוצים לעשות זאת. ראיתי במקומות מסוימים את ההירתמות שלהם שראויה לציון, ואני מאמין שאפשר לעשות זאת תוך הידברות. שוויון בנטל זה צו השעה ואפשר לעשות את זה בהידברות ולא בסיסמאות ולא בשיח מפלג. יש גם חילונים שלא מתגייסים, נזכיר את כולם, וגם הערבים שרוצים זכויות שילכו לשירות לאומי. אני אגב עכשיו מקדם סיוע בחיבור חשמל לאחינו הדרוזים, כי הם עושים, כי הם תורמים, כי הם נלחמים כי הם נמצאים איתנו כתף אל כתף במערכות, ובעיני יש משפט מי שנותן יותר מגיע לו יותר".