שר הביטחון יואב גלנט קיים היום שתי הערכות מצב ייעודיות לקראת חודש הרמדאן.
תחילה, שר הביטחון קיים הערכת מצב עם הרמטכ״ל רב-אלוף הרצי הלוי, ראש השב״כ רונן בר, מנכ״ל משרד הביטחון אלוף (מיל׳) אייל זמיר, סגן ראש המוסד, ראש אגף המבצעים בצה״ל האלוף עודד בסיוק, ראש אמ״ן האלוף אהרון חליוה, ראש אגף אסטרטגיה האלוף אליעזר טולדנו, מפקד פיקוד העורף האלוף רפי מילוא וגורמים נוספים במערכת הביטחון.
בהמשך, שר הביטחון הגיע לגזרת פיקוד המרכז, וקיים הערכת מצב נוספת יחד עם מפקד הפיקוד, האלוף יהודה פוקס, מפקד אוגדת איו״ש תת אלוף יקי דולף, מפקדי החטיבות באוגדה, נציגי שב״כ והמשטרה.
השר שוחח עם מפקדי החטיבות המרחביות באוגדת יהודה ושומרון ושמע מהם על הפעילות המבצעית הנעשית בשטח מידי יום לסיכול גורמי הטרור בגזרה, וההערכות לקראת חודש הרמדאן.
בהמשך, השתתף השר בהשתלמות פיקודית למפקדי מילואים העתידים לבצע תעסוקה מבצעית באוגדת יהודה ושומרון במהלך השנה הקרובה.
שר הביטחון יואב גלנט אמר למפקדים: "היעד המרכזי של חמאס זה לקחת את הרמדאן, בדגש על הר הבית וירושלים ולהפוך אותו לשלב השני של התוכנית שלהם שהחלה ב- 7 באוקטובר – זה היעד המרכזי של חמאס, זה מפומפם על ידי איראן וחיזבאללה״.
״לנו אסור לתת להם את הדבר הזה, והמשמעות היא להרגיע את השטח בכל דבר שניתן, ובהיבט הזה הפעולה צריכה להיות מחולקת לשני חלקים פשוטים, אתם מכירים אותם היטב והם יוצרים את הדיפרנציאציה, מי שמחבל או חשוד, או בדרך ל, צריך להגיע איתו למגע ולעצור אותו או לחסל אותו, אין פה חוכמות. הדבר השני – איפה שניתן לתת ולשחרר, מדוע? כי אנחנו לא רוצים שהלחץ הזה יהפוך להיות מאירועי בודדים, עד כמה שהם מסוכנים – לאירוע אחר״.
״אני מודע לרעש שמסתובב מסביב מכל הכיוונים, זו מדינה דמוקרטית, עולם רשתי, דיגיטלי, בתקופת מלחמה, כל אחד אומר מה שהוא רוצה – כולל אנשים שאמורים להיות אחראים, אבל הם לא אחראים. התוצאה של העניין זה פוטנציאל היסחפות שיכול להגיע בזמן קצר, והמשמעות היא שמבחינתנו זה נעצר בש"ג, כל הרעשים האלה – עושים מה שצריך, מול מי שצריך, עושים מה שצריך ופועלים״.
״המערערים בשטח גדולים והתוצאה עלולה להיות בעייתית. תוסיפו על זה את הפעולה המוצלחת שלכם לאורך חודשים לחיסול מחבלים והמשמעות היא הגברת הלחצים״.
״לכן, אנחנו צריכים לדעת לנהל את העניין הזה כמו שצריך. לתת כבוד לאנשים איפה שצריך, לא ליצור לחצים במקומות מיותרים, ומצד שני, אם הדבר הזה הופך למשהו אחר אז לדעת לפעול. בתקופה הזאת – צריך להיות מצד אחד נחושים מאוד על טרור, אבל זהירים בדברים אחרים. בעניין הזה צריך לדעת איך לסדר את הדברים ואיך לנהוג וכל דבר שאפשר לעשות מבעוד מועד – יפה שעה אחת קודם. מה שאפשר לפתור בהיערכות – צריך לפתור בהיערכות, מה שנקרא כשאתה צריך סיוע תזמין אותו אחרת תצטרך חילוץ