משלחת של למעלה מ-20 חברי פרלמנט הגיעה לביקור מיוחד בבנימין, בו חתמו על אמנה לפיה היהודים בבנימין וביו"ש זכאים לחיות בשלום ובביטחון. רבים מחברי הפרלמנט משמשים כיו"רים של קבוצות בעלות הברית של ישראל בפרלמנטים, תוך שהם דוגלים באופן פעיל בחקיקה פרו-ישראלית. מאמציהם כוללים בין היתר את המאבק באנטישמיות, באנטי-ציונות, ולאחרונה גם בטיפול בפירוק אונר"א המעורבת בטרור, יחד עם גינוי הטרור ופשעי המלחמה נגד ישראל בחסות איראן.
ביקור חברי המשלחת בבנימין היה כחלק מהשתתפותם בוועידה השנתית של קרן בעלות הברית לישראל של Israel Allies Foundation.
חברי הפרלמנט שהגיעו ממדינות האיחוד האירופי, ארה"ב, דרום אמריקה ואפריקה, חתמו על האמנה במעמד ראש המועצה ישראל גנץ שהוביל את הסיור ושיתף אותם בפעילות מאז תחילת המלחמה וההיערכות הבטחונית באזור. גנץ הודה לחברי הפרלמנט על הגעתם לבנימין והתמיכה המלאה בישראל ואמר כי "הגעתכם ללב מדינת ישראל וארץ ישראל, כאן בחבל בנימין, מהווה חיזוק לעם היהודי היושב בארצו וחיזוק לכוחות השלום העולמיים. אתם ידידי אמת של בנימין והמדינה. תודה עצומה על הצהרתכם בעד היהודים ביו"ש בימים של מלחמה על אחיזתנו בארץ ישראל."
בהמשך הגיע שר האנרגיה אלי כהן שהרחיב עם חברי הפרלמנט על המאמצים הבינלאומיים של מדינת ישראל מאז ה-7 באוקטובר. שר החוץ לשעבר אמר בטקס חתימת האמנה כי "מחמם את הלב לראות את כל הידידים של ישראל כאן במקום אחד – בנימין לב הארץ. כשאתה מסתובב בחבל ארץ הזו, אתה רואה את ההיסטוריה. המשכן עמד בשילה לפני שבנו את בית המקדש בירושלים. יש 22 מדינות ערב אבל יש רק מדינה יהודית אחת."
השר כהן ענה לשאלות חברי הפרלמנט על המלחמה ואמר כי "בפועל, היה מדינה בעזה ואמרו לנו שזה יהיה סינגפור, אבל ברגע האמת קיבלנו חמסטן ואסון לאומי. כשהם אומרים 'בין הים לבין הירדן' , הם מתכוונים למחוק את כל ישראל. כל מי שקרא את התנ"ך, יודע שחמאס עשו מעשים של עמלק עם אונס ורצח בדרכים אכזריים ביותר, כולל חטיפת ילדים ותינוק בן תשעה חודשים."
לשאלת חברי הפרלמנט מה היתרון של ישראל על האויבים מסביב, ענה כי "אין לנו ארץ אחרת, הארץ הזו שלנו. לכן אנחנו ננצח, כי אנחנו חייבים לנצח".
במהלך הביקור סיירו חברי הפרלמנט ביקב פסגות שבאזור התעשייה שער בנימין וגם ביישוב פסגות, שם נחשפו לאתגר הבטחוני שכן היישוב נמצא מרחק מטרים ספורים מהעיר הפלסטינית רמאללה. "מה שקרה בכפר עזה במרחק של מאה מטרים מהמבנים הראשונים של עזה, יכול בהיפוך קנים זריז של הרשות הפלסטינית להיות גם כאן", אמר להם ראש המועצה גנץ. "אנחנו מתחמשים ונמצאים בכוננות מוגברת מאז ה-7.10. המסר שלנו לאויבים הוא שלא כדאי להם לנסות אותנו".
לבקשת חברי הפרלמנט, ביקור מרגש התקיים בתחנת הדלק בעלי, בו נרצחו ביום חמישי האחרון יצחק צייגר ואוריה הרטום הי"ד על ידי מחבל נתעב שעבד כקצין משטרה במנגנונים של הרשות הפלסטינית ואבו מאזן. הם שמעו את אביעד גזבר, שחיסל את המחבל בזמן שהיה בחופשה קצרה מהלחימה בחאן יונס שברצועת עזה, והרחיב להם על האתגרים במקום והחשיבות להמשיך את הנוכחות היהודית במקום.
חבר הפרלמנט הסלובקי, ברליסלב סקריפק, אמר כי "הגבורה של אביעד ראויה להערצה, בעולם מתוקן ונכון זה לא היה צריך לקרות. האויב שהגיע לכאן פעמיים רצה לחבל ולפגוע באזרחים שרק רצו לחיות חיים טובים, וזו הזכות המלאה של ישראל להילחם נגדם". נציג דרום סודן התרגש מהמעמד ואמר כי "מעצמות העולם לא יקבעו את גורל עם ישראל, אלא רק בורא עולם". חבר האיחוד האירופי ברט-יאן ריוסן אמר כי "מדינת ישראל היא סיפור הצלחה וכיף תמיד לבקר במדינה הזו. בביקור בבנימין נחשפנו לאנשים מיוחדים שרוצים רק בטובת האזור וצריך לחזק אותם ככל האפשר. יש להם את הזכות המלאה לחיות כמו בני אדם נורמליים ובלי איומים וסכנות".
אליענה פסנטין מנהלת דסק חו"ל מועצה איזורית בנימין: "לארח כל כך הרבה נציגים ממדינות בעולם שכל אחד עם הדגל שלו בבניין המועצה שלנו, שבאו לתמוך ולהכיר בזכות של עם ישראל בארצו זהו מעמד מרגש והיסטורי, במיוחד בימים אלו. דבר שנותן תחושה מרוממת ומיוחדת של 'כולם נקבצו ובאו לך'.