44 בני אדם הוכשו בישראל מתחילת חודש מרס ועד היום (יום ד', 13.5.20). בתקופה המקבילה בשנת 2019, אירעו 23 מקרים של הכשות נחשים. מבין כלל מקרי הכשות הנחשים השנה – פונו שני בני אדם במצב קשה, שלושה במצב בינוני ו-39 במצב קל.
17 מכלל הנפגעים מהכשות נחשים (39%) הם קטינים מתחת לגיל 18, בהם 4 פעוטות מתחת לגיל 3 (9% מכלל המוכשים). 5 מאלו שהוכשו (11%) הם קשישים מעל גיל 65. 21 הוכשו במרכז הארץ ובאזור השרון, 19 בצפון הארץ ו-4 בדרום הארץ.
"בתקופה זו של השנה גוברת פעילותם של נחשים ארסיים כגון הצפע הארץ ישראלי, ועל-מנת להימנע מהכשות, ניתן לנקוט בפעילויות מנע כדי לצמצם את המפגש בין בני אדם ונחשים", מסביר פראמדיק מד"א דוראל ארזואן, לוכד נכשים מוסמך ומדריך מקצועי בתחום.
לדבריו, יש להימנע מהפיכת סלעים ואבנים, לנקוט משנה זהירות בזמן ישיבה על מדשאות וקרקע חשופה בטבע, ולא ללכת יחפים או בסנדלים במקומות אלה. בחצרות בתים, יש להקפיד על גיזום צמחייה ופינוי אשפה.
הבחור מישיבת בית מתתיהו שהוכש השבוע, הוכש ע"י הנחש המסוכן ביותר שמצוי בשטחי ישראל שמו 'שרף עין גדי' אין נסיוב עבור נחש זה וזו הסיבה שמצבו של הבחור מסוכן כל כך, מצבו השתפר מעט אך מצבו עדיין מוגדר אנוש.
האדמור מזלאטשוב
נכו
אם אפשר לתת הדרכה מפורטת יותר לגבי טיולים ביערות(בקשר לנחשים),
תודה רבה,
איזה מסוכן בתקופת הקיץ הרבה נחשים
צריכים להיזהר מאוד ולישמור על הנחיות ( של הכשת נחש תיזכרו צריכים לשמור על הבריאות " ושמרתם על נפשותכם
כנראה בגלל השנה הגשומה יש יותר עשביה