דרמה בבית משפט השלום בחיפה, לאחר שהשופט זאיד פלאח, החליט לזכות את הנאשם מביצוע העבירה המיוחסת לו בכתב האישום, שעניינה גרימת מותו ברשלנות של בן העדה האתיופית סולומון טקה ז"ל, מה שהפך לאחת הפרשיות שהסעירו את המדינה בשנים האחרונות..
על פי כתב האישום, מותו של טקה אירע כתוצאה מפגיעת חלקי כדור, שנורה ע"י קצין משטרה שהיה בחופשה עם בני ביתו, עת כיוון את אקדחו לעבר אספלט בקרבת המנוח, ירה כדור אחד, וליבת הקליע פגעה בו וגרמה למותו.
האירוע התרחש לפני כחמש שנים, עת ביקש השוטר לברר עם נערים קטינים, חשד לסחיטת אחד מהם ע"י השאר. לפני תחילת האירוע, שתו הנערים לשכרה ובדיקת נוזלי גופו של טקה העלתה, שבגופו נמצאו ריכוזים שונים של אלכוהול וכן חומר מסוכן.
הנאשם, שהיה לבוש אזרחי, הזדהה בפני המנוח וחבריו כאיש משטרה, והציג בפניהם את תעודת המינוי המשטרתית שלו, אך טקה טען בפני הנאשם, שמדובר בתעודה מזויפת ועד מהרה החל להתפתח עימות כאשר קבוצת הנערים החלו להקניט את השוטר שהחל להתרחק מהם, מחשש שהאירוע יסלים.
הנערים לא הרפו בשלב מסוים, ותוך הליכתם הצמודה אחר הנאשם, החלו המנוח ויתר הנערים לממש את איומיהם, וידו אבנים לעברו. חלק מהאבנים פגעו בנאשם, בחלקי גופו השונים, כולל פגיעה באזור העורף, שהרופאים הגדירו אותה כפגיעה העלולה לסכן את חייו.
במעמד זה שלף הנאשם את אקדחו, דרך אותו, כיוונו לעבר הנערים והמנוח, במטרה להרתיעם, צעק לעברם להתרחק לאחור, ומשלא נענו לבקשתו, ותוך שהמנוח מחזיק בידו אבן ומצמצם מעט את הפער בינו ובין הנאשם, עד כדי מרחק הנע בין 3 ועד 5 מטרים, חש הנאשם שחייו וחיי רעייתו וילדיו נמצאים בסכנה, על כן ירה כדור אחד, לצידו של המנוח, וליבת הכדור ניתזה מהאספלט לעבר גוף המנוח וגרמה למותו.
בית המשפט הגיע למסקנה, שהנאשם פעל מתוך הגנה עצמית, בכך שבשעת הירי חש סכנה מוחשית ומיידית, לחייו ולחיי בני משפחתו, והדרך היחידה לנטרל סכנה זו הייתה באמצעות ביצוע הירי, על כן הנאשם זוכה מביצוע העבירה שיוחסה לו.
עוד קבע בית המשפט, כי נוהל המשטרה לפתיחה באש, בעת קיומה של סכנה מוחשית ומיידית לחיי אדם ו/או לגופו, הקובע כי שוטר רשאי במקרה זה לבצע ירי לגוף האדם המסכן אותו – נוהל זה לוקה בחסר, על כן בית המשפט המליץ לתקן את הנוהל המשטרתי, בכך שבמקרה של סכנת חיים לשוטר, תתווסף גם הסמכות לירות לצידו של האדם המסכן את חייו, בנוסף לסמכות לירות לגופו, וזאת במטרה למזער את הנזק הצפוי להיגרם לאותו אדם.
"בחירת אופן ביצוע הירי, אם לגופו או לצידו, תהא נתונה לשיקול דעתו של השוטר, בהתאם לנסיבות המקרה" נכתב בפסיקת בית המשפט. עוד המליץ בית המשפט, כי תוקם ועדה מקצועית לקביעת נהלים ברורים בנוגע לאופן ביצוע ירי לצידו של אדם, ובין חבריה יהיו גם אנשי מקצוע, המיומנים בביצוע ירי, וגם משפטנים.