מבקר המדינה מתניהו אנגלמן מפרסם לציבור דוח מיוחד על מעונות ראשי הממשלה, בו הוא מותח ביקורת חריפה על ההתנהלות שלדעתו מאופיינת בבזבוז כספי ציבור. המבקר קובע "המציאות הנוכחית לא יכולה להמשך".
בהתייחסו לממצאי הדו"ח, קובל מבקר המדינה, מתניהו אנגלמן: "אין דרך להסביר כיצד אומת הסטרטאפ לא מצליחה להקים מעון לראש ממשלת ישראל במשך עשור שלם ואף שיפוץ המעון בבלפור נגרר שנים ארוכות. תחת זאת משרד ראש הממשלה הוציא בשנים האחרונות – כ- 56 מיליון ש"ח על בינוי ומיגון מעונות פרטיים של ראשי הממשלה – ח"כ נתניהו (27 מיליון ש"ח), מר בנט (25 מיליון ש"ח) וח"כ לפיד (4 מיליון ש"ח).
"גם בעת המלחמה, לא קיבלתי הסבר מדוע מוציאים עוד ועוד מיליוני שקלים על מיגון המעונות הפרטיים של ראש הממשלה נתניהו. זאת בשעה שהמעון ברחוב עזה כלל אינו מותאם לאיומי מלחמה ומשכך בשבועות הראשונים של המלחמה ראש הממשלה לא התגורר בו".
מבקר המדינה מאשים: "הבינוי בנכסים פרטיים מביא לעירוב לא רצוי בין הפרטי לציבורי. משרד ראש הממשלה אף לא סיפק הסבר מדוע במקום לבזבז עשרות מיליוני ש"ח שיורדים לטמיון על שיפוץ מעונות פרטיים המשרד לא רכש דירה חלופית בירושלים שתהיה בבעלות המדינה ובה יושקעו כספי הציבור והיא תעמוד לרשות כל ראשי הממשלה. המציאות הנוכחית לא יכולה להמשך.
אנגלמן קורא "במבט צופה פני עתיד, מוטלת על הגופים המבוקרים ועל ראש הממשלה ח"כ נתניהו וראשי הממשלה שיכהנו בעתיד, החובה להבטיח כי עקרונות היעילות והחיסכון יעמדו מעתה והלאה במרכז הליכי הטיפול וקבלת ההחלטות בנושא. פעולה לאורם של עקרונות אלו מחויבת בראש ובראשונה מטעמים ערכיים וציבוריים, בפרט מקום בו ההוצאה הציבורית מוצאת בזיקה למעונו הפרטי של ראש הממשלה".
במהלך הדוח חושף המבקר כי, תשלום משרד רה"מ תמורת ביצוע עבודות אלה במעון הפרטי, בסכום כולל של 960,000 ש"ח, נועד לאפשר את יציאתו של ראש הממשלה מן המעון הרשמי בבלפור למעון הפרטי, לצורך שיפוצו המיידי של המעון הרשמי. ואולם, ראש הממשלה המשיך לשהות במעון הרשמי ברחוב בלפור יותר משנה וחצי לאחר תום עבודות המיגון במעון הפרטי, עד יולי 2021, סמוך לאחר הקמת ממשלת ישראל ה-36 וסיום כהונתו. עקב כך חל עיכוב של כשנה וחצי בשיפוץ המעון הרשמי בבלפור. יצוין כי בתקופה זו התקיימו שלוש מערכות בחירות לכנסת.
המבקר מצא כי ההתנהלות האיטית והלקויה בכל הנוגע לקידום השיפוץ של המעון הרשמי בבלפור השיתה על אוצר המדינה הוצאות בהיקף כספי ניכר: כך למשל, עבור מיגון ושיפוץ החצר הפנימית והמטבח של המעון הרשמי בבלפור נרכשו ב-2018 מוצרים בעלות של 15.8 מיליון ש"ח – אך בשל העיכוב בשיפוץ המעון רוב המוצרים התיישנו או הושמדו.