תושבי צפון אמריקה יתענגו על ליקוי חמה מלא – ונדיר. מסלול הליקוי רחב מאוד הפעם, והוא יעבור בכמה מהערים המאוכלסות ביותר בעולם. לפי הערכות, 32 מיליון בני אדם חיים במסלול הליקוי המלא, ומיליונים נוספים יצטרפו אליהם כדי לחזות בפלא הטבעי. כך דיווחה סוכנות החלל הישראלית.
הליקוי יחל מעל האוקיינוס האטלנטי, משם הוא "ייכנס" למקסיקו בשעה 11:07 בזמן מקומי (21:07 לשעון ישראל). משם ימשיך מסלול הליקוי המלא לכיוון צפון-מערב, כשהוא עובר מעל רבות ממדינות ארה"ב – טקסס, אוקלהומה, ארקנסו, מיזורי, אילינוי, קנטקי, אינדיאנה, אוהיו, פנסילבניה, ניו יורק, ורמונט, ניו המפשייר ומיין. בקנדה ייראה הליקוי המלא מעל אונטריו, קוויבק, ניו ברונסוויק, אי הנסיך אדוארד וקייפ ברטון. הליקוי המלא "ייצא" מיבשת צפון אמריקה לכיוון האוקיינוס האטלנטי לחופי ניופאונדלנד שבקנדה בשעה 17:16 בזמן מקומי (22:46 לשעון ישראל).
הליקוי ילך ויתקצר עם הזמן: הוא יארך ארבע דקות ו-28 שניות כשיופיע מעל אדמת מקסיקו, ושלוש דקות ו-21 שניות כשייפרד מקנדה. בין לבין, דיסקת הירח תכסה במלואה את דיסקת השמש, אפלה שלמה תשתרר בצוהריים, הטמפרטורות יצנחו בבת אחת בכ-5 מעלות צלזיוס ולתושבים ולתיירים תינתן ההזדמנות לראות את עטרת השמש מזדהרת מבעד שולי הירח.
השמש גדולה בערך פי 400 מהירח, אלא שהיא גם מרוחקת פי 400 יותר מכדור הארץ – כך שהן חופפות בגודלן הנצפה בכיפת השמיים שלנו, ודיסקת הירח יכולה לחסום לחלוטין את דיסקת השמש. הקוטר הזוויתי של שני הירחים הזעירים של מאדים פובוס ודימוס למשל קטן מזה של השמש, כך שלעולם אין ליקוי חמה מלא במאדים. מנגד, לכוכבי הלכת החיצוניים כמו צדק ושבתאי יש ירחים רבים וחלקם גדולים דיים עד שהם מסתירים בנקל את השמש הרחוקה. פרט לכדור הארץ, אנחנו לא מכירים במערכת השמש עוד גרם שמיים עם ירח שגודלו ומרחקו מהשמש מסונרנים כך שהוא מסתיר אותה באופן מדויק.
כמו כל דבר אחר ביקום (ובחיים), ליקויי חמה מלאים מכדור הארץ הם תופעה זמנית. הודות לרטרו-רפלקטורים שהניחו ניל ארמסטרונג, באז אולדרין ואחרים על אדמת הירח, מדענים יודעים למדוד במדויק את המרחק בינינו לבין הלוויין הטבעי שלנו – והמרחק הזה הולך וגדל. הירח מתרחק מהארץ בקצב של 3.8 ס"מ מדי שנה, ופירושו של דבר שמשכם ותדירותם של ליקויי חמה מלאים הולך וקטן
אם אתם בני תמותה החיים בישראל, יש לנו חדשות רעות בשבילכם: לפני שנת 2180 לא ייראה ליקוי חמה מלא בשמי הארץ. ובכל זאת, ב-2 באוגוסט 2027 ייראה ליקוי חמה מרשים בשמי ישראל, ומעל אילת הוא יהיה כמעט מלא. כנ"ל לגבי ליקוי החמה של 20 במרץ 2034.