הפרלמנט האוקראיני אישר הבוקר (חמישי) חוק גיוס שנוי במחלוקת, שנועד להגדיל את מספר החיילים בצבא. 238 מ-450 חברי הפרלמנט הצביעו בעד החוק, שגורם לכעסים רבים בקרב חיילים רבים.
.במהלך המלחמה גייס הצבא האוקראיני לשורותיו גברים מגיל 27 ומעלה, אך לאחרונה הוריד את גיל הגיוס ל-25.
הגרסה החדשה של החוק שאושרה בפרלמנט אינה כוללת את הסעיף המדובר – וההחלטה להשמיט את הסעיף עוררה סערה. "זה אסון", אמר אולכסנדר, תותחן בן 46 במחוז דונייצק במזרח המדינה. "כשמישהו יודע מתי הוא הולך להשתחרר, הגישה שלו אחרת", הוא אמר. "אם מתייחסים למישהו כמו אל עבד, זה לא יוביל לשום דבר טוב".
דובר משרד ההגנה האוקראיני טען כי "כרגע בלתי אפשרי להחליש את כוחות הביטחון, מספרם של החיילים הרוסים גדול יותר, ושהקרבות נמשכים לאורך חזית הלחימה כולה. "אנחנו לא יכולים לקבל עכשיו החלטות פזיזות", אמר הדובר.
לפנות בוקר מתקפה רוסית מאסיבית בחמישה מחוזות באוקראינה, שהתמקדה בתשתיות אנרגיה וגרמה לנזקים כבדים, ולקרוב לרבע מיליון מתושבי מחוז חארקיב להישאר ללא חשמל. הותקפו תשתיות אנרגיה קריטיות גם במחוזות זפוריז׳יה,קייב, אודסה ולביב במערב המדינה.
הנשיא זלנסקי התייחס למתקפה הכבדה מוקדם יותר וציין שהיא בוצעה באמצעות 40 טילים ו 40 כטב״מים. חלקם יורטו, אחרים פגעו במטרות תשתית וגרמו כאמור נזקים כבדים. הוא פנה שוב למדינות המערב ושותפותיה של אוקראינה והדגיש את הצורך בסיוע מסוגים שונים, בראש ובראשונה מערכות הגנה אוויריות, צורך דחוף, שאמור לייתר ״דיונים ארוכים והפניית מבט״. השאלה היא כמובן האם כל זה צפוי להביא לשינוי בבית הנבחרים בוושינגטון ולאישור חבילת הסיוע הצבאית הענקית בסך 61 מיליארד דולר, שתקועה. נראה שהתשובה שלילית לעת עתה, ויש לזה השלכות ממשיות בשטח – האוקראינים מתקשים להמשיך ולהגן על שמי המדינה מפני מתקפות רוסיות נרחבות של טילים וכטב״מים, בין השאר כי מלאי טילי הנ״מ שלהם, למשל למערכות ה״פטריוט״, הולך ואוזל. הרוסים משגרים מטחים כבדים יותר, ומקשים על יכולת היירוט האוקראינית.
להחזיר את השטחים הכבושים על ידי המערב לרוסיה עכשיו.