הקורונה הפילה חללים לא מעטים ברוב הקהילות היהודיות בעולם. בבריטניה מפרסמת הקהילה מדי כמה ימים את נתוני התמותה, הנאספים מבתי הקברות היהודיים ברחבי הממלכה. לעת עתה נרשמו שם מעט פחות מ־400 נפטרי קורונה.
הקהילה היהודית בצרפת, לעומת זאת, אינה מפרסמת את מספר המתים בקרב יהודיה. משיחות עם רבנים בכירים בצרפת עולה כי 300־500 יהודים ברפובליקה מתו מקורונה – אך לדברי כמה מיהודי המדינה המספרים גבוהים בהרבה.
ב"קונסיסטואר", ארגון הגג הדתי של יהודי צרפת, סירבו להשיב לפניית העיתון "מקור ראשון" בנושא. לדברי סגנית נשיא הקהילה היהודית ברובע השישי של פריז, אוולין גוגנהיים, המספרים גבוהים יותר. "לפני כשבוע הייתה פגישת זום של נשיאי הקהילות היהודיות", היא מספרת. "נשיא הקונסיסטואר ד"ר יואל מרגי אמר שיש כאלפיים נפטרים ברחבי צרפת, שהם כ־7 אחוזים מהנפטרים בצרפת". גוגנהיים עצמה לא נכחה בפגישה, אך לדבריה משתתפים עדכנו אותה בנתונים.
גוגנהיים הייתה בעבר חברת הנהלה בקונסיסטואר, אך כיום היא אחת ממתנגדיו של מרגי. "בשבוע אחד היו 200 לוויות של יהודים בפריז", היא טוענת. "שוחחתי עם אנשי חברה קדישא ועם הרופאים היהודים, כולם הסכימו שמספר המתים הוא בסביבות ה־2,000".
נשיא חברה קדישא בצרפת, הרב צמח (סרג') בן־נעים, מספר שנכון לאתמול נפטרו במדינה 1,311 יהודים בכלל בתקופת הקורונה, ו־1,075 מהם מתו מהמגפה עצמה. בחודשיים האחרונים הובאו לישראל כ־160 גופות של יהודים מהמדינה. ב"חברה קדישא – עולי צפון אפריקה והספרדים" בירושלים מעידים שבתקופת הקורונה ערכו כחמש לוויות ביום ליהודים מהתפוצות, רובם מצרפת אך גם ממרוקו, ספרד ואיטליה. בסך הכול נערכו כ־300 לוויות ליהודים מחו"ל.
"בשבועיים הכי עמוסים של הקורונה הבאנו לארץ 80 נפטרים", אומר מפקד זק"א בצרפת, הרב מנחם מנדל פרץ, אך אינו מוסר מהו מספר הנפטרים שהובאו לארץ בכל התקופה.
מקורות שהשתתפו בפגישה עם נשיא הקונסיסטואר ד"ר מרגי טוענים כי הוא ביקש מהנוכחים לא לשתף את מספר הנפטרים הרשמי, אלא לספר שמספרם נמוך בהרבה.