הוול סטריט ג'ורנל מדווח הבוקר כי הנשיא ביידן וצוות הביטחון הלאומי שלו צפו בדאגה גוברת ב-13 באפריל במוניטורים בחדר המצב של הבית הלבן שהראו 30, אחר כך 60, ואחר כך יותר מ-100 טילים בליסטיים איראניים זורמים לעבר ישראל.
וושינגטון חשבה שכוחות ההגנה הישראלים יוכלו להתמודד עם 50 טילים בליסטיים, אך לא ידעו מה יקרה במצב של יותר מ-100. "סיכויי ההצלחה של מערכות ההגנה", אמר בכיר בממשל ביידן בחדר המצב באותו יום, "לא היו ברורות עד שהכל נגמר".
על פי הדיווח, אפילו כשהם צפו באיראן מוציאה טילים מהמחסנים ומעלה אותם על משגרים, היקף תוכנית התקיפה של איראן לא היה ברורה מיד לסוכנויות הביון האמריקאיות. כמה דיווחים מודיעיניים חזו שאיראן עשויה להתמקד רק במתקנים דיפלומטיים ישראלים או באתרים אחרים מחוץ לישראל.
לאחר שאיראן איימה להגיב על החיסול בדמשק של בכירי משמרות המהפכה, צבא ארה"ב הפעיל תוכניות מסווגות מאוד לסיוע לישראל במשבר עם איראן. צוות צבאי אמריקאי טס בחשאי לישראל כדי לסייע למבצע יירוט הטילים, כך דיווח ה'וול סטריט ג'ורנל'.
עוזריו הבכירים של ביידן הפצירו בממשלות ממדינות שונות להודיע לאיראן לא לתקוף. מנהל ה-CIA, ויליאם ברנס, ביקש מעמיתים למודיעין באירופה, בבירות המזרח התיכון ובטורקיה להאיץ באיראן להרגיע.
מפקד פיקוד מרכז של ארה"ב, הגנרל אריק קורילה, הגיע לישראל ב-11 באפריל, בגלל המתקפה האיראנית הממשמשת ובאה על ישראל. קורילה רצה להישאר בישראל במהלך המתקפה האיראנית, אך אוסטין הורה לו לצאת, מחשש שארה"ב עלולה להיראות שותפה לתגובה ישראלית. קורילה המשיך להשתתף בדיונים מירדן.