עשרות בתי ספר חרדיים, מהחינוך המוכר שאינו רשמי עתרו השבוע לבג"ץ בתביעה להשיב להם את תקציב "סל הטיפוח" שהופסק באמצע שנת הלימודים. לטענתם, "מדובר בפגיעה קריטית בתלמידים מהאוכלוסיות המוחלשות".
לפני שלושה חודשים גילו מוסדות המוכש"ר (המוכרים שאינם רשמיים), בהם לומדים כ-74 אלף תלמידים מהמגזר החרדי, הערבי, הכנסייתי והכללי שמשרד החינוך הפסיק להעניק להם את תקציב סל הטיפוח, תקציב הניתן לכל בית ספר על פי מעמדם הסוציואקונומי של הורי תלמידיו, במטרה להוסיף שעות הוראה לילדים מאוכלוסיות מוחלשות.
במרבית מוסדות המוכש"ר שמחוץ לרשתות החרדיות לומדים התלמידים מאוכלוסיות מוחלשות. המוסדות פנו למשרד החינוך שהתכחש להתחייבות שנתן, סירב לתקן את הקיצוץ וטען כי מדובר בהחלטת ממשלה, ועל כן החליטו לעתור לבית המשפט העליון. במהלך השנים, תוקצבו המוסדות בכ-75% מתקציב כל מוסד חינוכי אחר וזאת בהסתמך על דו"ח ועדת שושני, ועדה ציבורית שאת מסקנותיה אימצו הממשלה ושופטי בג"ץ.
בשנת 2014 החליט שר החינוך דאז שי פירון לשנות את תקנות המוכש"ר ולהוריד את התקציב מ- 75% לפחות מ 40% בלבד מתקציב כל תלמיד בישראל. עם פרישתו, ולאורך כל הקדנציה האחרונה ביקשו במוסדות המוכש"ר להשיב את תקנות המוכש"ר הקודמות, אך הדבר לא בוצע.
מאז שנת 2016, בעקבות עתירה לבג"ץ, הודיע השר נפתלי בנט כי החליט על השבת השעות והמדינה אף הצהירה על כך בהסכם שערכה עם בתי הספר הנוצריים. ומאז הוחזר תקציב שעות הטיפוח ושעות התמרוץ למוסדות המוכש"ר. הם הופסקו בפתאומיות כאמור לפני שלושה חודשים
בעתירה שהגישו הם מבקשים מהשופטים להורות למשרד החינוך להשיב את "סל הטיפוח" מיידית וזאת בהתאם לתקציב הקבוע, וכפי שהובן מפרסומי המשרד בתחילת השנה בעת שבית הספר אישרו מול פקידי המשרד את מערכת השעות השנתית.
עו"ד דוד ברלינר, המייצג את עשרות המוסדות, טען בעתירה כי מכיוון שהשינוי בוצע בניגוד למה שהוצג ערב פתיחת השנה ובמפתיע, ובניגוד לתקציב שניתן בשנים האחרונות, בתי הספר לא היו יכולים לצפות את ביטול התקציב ונותרו מחויבים להעניק את השעות ולהעסיק את המורים ששכרם שולם מתקציבי הטיפוח. לדבריו, "הם עלולים לקרוס כלכלית". הוא הוסיף כי "כל בית ספר נפגע בעשרות אחוזים מתקציבו, כך שהמשך קיומם עומד בספק בשל הפגיעה התקציבית הקשה".
דוד שרפר, יו"ר פורום המוכש"ר, אמר כי העובדה שעד עתה לא תוקנו תקנות המוכש"ר הביאה למציאות לא סבירה ולפיה מודיעים בתחילת השנה למוסדותעל תקציבם ובאמצע השנה משנים את הכללים. "אנחנו מצפים כי חברי הכנסת יכנסו לנושא ויטפלו בעיוות המתמשך עד שיסתיים אחת ולתמיד העיוות בתקצוב מוסדות אלו שבהם לומדים התלמידים המוחלשים ביותר בחברה", אמר.