בקיבוץ לוחמי הגטאות נערך כנס של אנשי מרכז המחקר של מכון עלמא לחקר אתגרי הביטחון בצפון בו הציגו ראשי המכון את ההערכות שלהם לקראת אפשרות של מלחמה בצפון.
"עד כה בצה"ל לא פגעו במערכים המשמעותיים של חיזבאללה", סבור טל בארי, ראש מחלקת המחקר של מכון מרכז עלמא. ״חיזבאללה ערוך ומוכן למלחמה בכל זמן שהוא, גם בטווח המיידי – ואינו חושש ממנה״, אמר והתייחס למו"מ המתנהל: ״גם אם תנסה הממשלה להביא להסכם דיפלומטי, הוא רק ידחה את המלחמה שתפרוץ ברגע שחיזבאללה ירצה ובתנאים שלו – להערכתי לכל המאוחר, בתוך שנתיים, עד לשנת 2026", הוסיף.
על הסגת כוח רדואן, לוחמי יחידת הקומנדו של חיזבאללה, שהיו מוצבים עד תחילת המלחמה צמוד צמוד לגדר הגבול הצפוני, אמר בארי כי כשירות היחידה לא נפגעה: "אמנם יחידת רדואן התרחקה מהגבול, אך זה לא ניטרל את כשירותה. רדואן מהווה עדיין אתגר וסכנה ברורה ומיידית בהקשר של פלישה לשטח ישראל".
הוא פירט: "אנחנו מעריכים שכוח רדואן, אם ירצה, יכול עדיין לממש אופרטיבית תוכנית פלישה לצפון, שתהיה מצומצמת יותר עם כוח בן 100 ועד 200 פעילים – בתא שטח ממוקד יותר ממה שאליו נערך לפני מתקפת חמאס. זאת מאחר שאיבד את 'אפקט ההפתעה' בחדירה וניסיונות כיבוש של יישובים בהשתתפות אלפי לוחמי רדואן – תוכנית שהגה לפני מעל לעשור – שאימץ חמאס״.
הוא העריך את כמות האמל"ח שיש בידי חיזבאללה: "במקום מאות רקטות וטילים מדויקים ותחמושת מדויקת, חיזבאללה מחזיק כיום באלפים", העריך. זאת, מתוך ארסנל חימוש בן כ-250 אלף אמצעי לחימה. טילים אלה ישוגרו במקרים רבים מתוך פירי שיגור תת-קרקעיים ומוסווים.
עוד הזהיר כי ״אי אפשר לשלול את האפשרות שחיזבאללה ישתמש גם בנשק כימי, כדוגמת כלור, כנגד כוחות הצבא המתמרנים״.
"שום הסכם מדיני או דיפלומטי לא ימנע מחיזבאללה להמשיך ולפעול", התריע בארי. "כל הסכם כזה משמעותו היא קניית זמן, כאשר הצד היחיד שימלא את חלקו בהסכם הוא הישראלי – בזמן שחיזבאללה ימתין למועד המתאים להם לפתיחת עימות מלא".