ברקע ההחלטה הדרמטית של התובע בבית הדין הבינלאומי בהאג, להוציא צווי מעצר נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון יואב גלנט, בעולם מביעים סולידריות עם ישראל ותוקפים את ההחלטה המקוממת.
נשיא ארה"ב ג'ו ביידן תקף את ההשוואה בין ישראל לחמאס ואמר: "בקשת התובע של בית הדין הפלילי הבינלאומי למתן צווי מעצר נגד מנהיגים ישראלים מקוממת. תנו לי להבהיר: בניגוד למה שהתובע אולי רומז, אין השוואה – אין – בין ישראל לחמאס. תמיד נעמוד לצד ישראל מול האיומים על ביטחונה".
מזכיר המדינה האמריקני אנתוני בלינקן, אמר כי ארה"ב דוחה מכל וכל את הודעת התובע של בית הדין הפלילי הבינלאומי (ICC) כי הוא מבקש צווי מעצר לבכירים ישראלים, יחד עם צווים למחבלי חמאס. "אנו דוחים את ההשוואה של התובע לישראל עם חמאס. זה מביש. חמאס הוא ארגון טרור אכזרי שביצע את הטבח הקשה ביותר ביהודים מאז השואה ועדיין מחזיק עשרות חפים מפשע, כולל אמריקאים".
בלינקן חשף כי צוות של התובע היה אמור לנחות בישראל היום כדי לתאם ביקור של משלחת מטעם בית הדין. בלינקן גם מבקר את תהליך קבלת ההחלטות: "הנוהל הוא קודם לתת למערכת המשפט הפנימית של מדינה לברר את הדברים, לבית הדין אין סמכות לדון בסוגייה הזאת או בענייני ישראל כי היא לא חברה, ההחלטה מסכנת את האפשרות להביא לעסקת חטופים".
הסנטור טום קוטון בכיר במפלגה הרפובליקנית אמר כי "לבית המשפט של מר חאן שמתנהל בצורה הזויה אין סמכות שיפוט על ישראל לדון ב'האשמות' האנטישמיות והמניעות הפוליטיות הללו. עמיתיי ואני מצפים לוודא שכף רגלו של חאן, מקורביו או משפחותיהם לעולם לא יוכלו לדרוך שוב על אדמת ארצות הברית".
קנצלר אוסטריה: אנו מכבדים באופן מלא את עצמאותו של ה-ICC. עם זאת, העובדה שמנהיג ארגון הטרור חמאס שמטרתו המוצהרת היא הכחדת מדינת ישראל מוזכר במקביל לנציגיה הנבחרים הדמוקרטיים של מדינה, אינה מובנת.
לדברי ראש ממשלת צ'כיה: "הצעת התובע הראשי של בית הדין הפלילי הבינלאומי להוציא צו מעצר לנציגי ממשלה שנבחרה באופן דמוקרטי יחד עם מנהיגי ארגון טרור איסלאמיסטי היא מחרידה ובלתי מתקבלת על הדעת לחלוטין".
ראש ממשלת הונגריה אורבן הביע תמיכה בראש הממשלה בנימין נתניהו לאחר הודעת התובע בהאג בעניין צווי המעצר, "הצעתו של התובע בבית הדין הבין-לאומי בהאג היא הזויה ומבישה. יוזמות כאלה לא יביאו את המזרח התיכון קרוב יותר לשלום".
דובר ממשלת בריטניה, הסביר מדוע ארצו מתנגדת להחלטה: "אנחנו לא מאמינים שהוצאת צווים תעזור לשחרר את בני הערובה, להכניס סיוע או להביא להפסקת אש בת קיימא. זה נשאר בראש סדר העדיפויות של בריטניה. כפי שאמרנו מלכתחילה, איננו חושבים של-ICC יש סמכות שיפוט בתיק זה. בריטניה עדיין לא הכירה בפלסטין כמדינה, וישראל אינה צד לאמנת רומא".
האגג העמלקי