אתמול, נשיאי שלוש אוניברסיטאות אמריקאיות מובילות – אוניברסיטת קליפורניה בלוס אנג'לס (UCLA), אוניברסיטת נורת'איסטרן בבוסטון ואוניברסיטת ראטגרס בניו ג'רזי – נאלצו להתייצב בפני ועדת בית הנבחרים בוושינגטון הבירה. זימונם נובע מהטיפול שלהם במחאות פרו-פלסטיניות שהתקיימו בקמפוסים שלהם, אשר עוררו סערה ציבורית רחבה.
הוועדה, בראשות חברים רפובליקאים, האשימה את נשיאי האוניברסיטאות בכישלון חמור בהתמודדות עם תופעות אנטישמיות במהלך ההפגנות. לטענתם, ראשי המוסדות לא עשו די כדי למנוע את הפצתן של דעות קדומות ושנאה, ואף נכנעו ללחץ המפגינים הפרו-פלסטינים.
במוקד הביקורת ניצבו אוניברסיטאות נורת'איסטרן וראטגרס, שם הושגו הסכמים עם המפגינים לפירוק מאהלי המחאה. צעד זה עורר זעם בקרב חברי הוועדה הרפובליקאים, שראו בו כניעה מבישה וחוסר עמוד שדרה.
אוניברסיטת UCLA, לעומת זאת, ספגה ביקורת חריפה מכל קצוות הקשת הפוליטית. הסיבה לכך נעוצה באירוע אלים שהתרחש בקמפוס, בו מפגינים פרו-ישראלים תקפו מפגינים פרו-פלסטיניים במאהל המחאה. האוניברסיטה הואשמה בכך שלא עשתה די כדי למנוע את התקיפה ובהגנה לקויה על הסטודנטים.
הדיון בוועדת בית הנבחרים הדגיש את המתחים הגוברים סביב סוגיית הסכסוך הישראלי-פלסטיני בארצות הברית. האירוע שם זרקור על האתגרים העומדים בפני מוסדות אקדמיים, הנדרשים לאזן בין חופש הביטוי לבין שמירה על קמפוס בטוח ופתוח לכולם.