בבחירות האירופיות האחרונות, ניכרה מגמה מדאיגה: עלייה משמעותית בתמיכת צעירים במפלגות ימין קיצוני במדינות מרכזיות כמו גרמניה, צרפת, פולין וספרד.
בעבר, צעירים נתפסו כבעלי נטייה שמאלית יותר, ושימשו ככוח מניע לתמיכה במפלגות ירוקות בבחירות 2019. אך כעת, נראה שמשברים כמו מגפת הקורונה, מלחמת אוקראינה ומשבר יוקר המחיה, דחפו רבים מהם לחפש תשובות אצל מפלגות פופוליסטיות מהימין הקיצוני.
מנהיגי תנועות אלו, המכונות לעתים קרובות "אתנו-לאומיות" ו"אנטי-ממסדיות", מפגינים שליטה מרשימה במדיה החברתית, שם הם מצליחים להתחבר לצעירים בצורה אפקטיבית יותר מאשר עמיתיהם מהמפלגות המרכזיות. הם משתמשים בפלטפורמות כמו טיקטוק ויוטיוב כדי להפיץ את מסריהם, תוך שימוש בשפה עממית ופרובוקטיבית שמושכת צעירים רבים, בעיקר גברים, שחשים מודרים ומנוכרים מהזרם המרכזי.
לדוגמה, בגרמניה, מפלגת AfD, המתנגדת להגירה ומזהירה מפני "איסלאמיזציה" של המדינה, זכתה לתמיכה של 16% מבני פחות מ-25 בבחירות האחרונות – עלייה משמעותית של 11% בהשוואה לבחירות הקודמות. נתון זה מדגיש את כוח המשיכה הגובר של הימין הקיצוני בקרב צעירים גרמנים.
חשוב לציין כי עליית הימין הקיצוני אינה תופעה אחידה בכל רחבי אירופה. במדינות מסוימות, כמו ספרד, התמיכה במפלגות ימין קיצוני פחות בולטת. עם זאת, המגמה הכללית מדאיגה, ומצביעה על הצורך בפתרון מקיף לבעיות שעוררו את התסכול והכעס בקרב צעירים רבים.
למה מגמה מדאיגה??
הימין הקיצוני כיום בדרך כלל פחות אנטישימי מהשמאל
לישראל זה טוב כנראה