נשיא המדינה ריבלין נתן הארכה לעוד שבועיים לצורך גיבוש הקואליציה וכינון הממשלה. במפלגות כרגע מקשיחים בשביל לרצות את הבוחרים שלהם, ובדרישות שהיו במצע שלהם, אבל גם בחדרי המו"מ הסגורים יודעים שיהיו צריכים לרדת מהעץ ולקבל את מה שניתן וכמה שאפשר. את זה רק נדע, בעוד שבועיים, כאשר הסאגה צפויה להסתיים.
כאמור, הנשיא האריך, המרוץ הסופי להקמה החל! הרכבת הקואליציה בממשלת נתניהו נמצאת בקשיים ועדיין לא מוקמת, אבל במפלגות שמרכיבות את הקואליציה לוטשים עיניים לתפקידים כתנאי לכניסה לממשלה.
מפלגת 'הליכוד' שמונה 35 מנדטים, כנראה תהיה צריכה לוותר על תיקים מסויימים לצורך ריצוי מפלגות שיתעקשו לקבלם. מפלגת 'ש"ס' שהביאה 8 מנדטים נמצאת במו"מ מול הליכוד, ותדרוש את תיקי; הפנים, נגב גליל פריפריה, דתות, החלשת בג"ץ וחיזוק הרבנות.
מפלגת 'יהדות התורה' דורשת, את וועדת הכספים, סגני שרים במעמד שר בשיכון, בריאות רווחה ובדתות, וכן שליטה בוועדות משפיעות. ובעיקר חוק גיוס מתוקן ותקציבי ישיבות. דאגה לשמירת הסטטוס קוו ושמירת השבת. פיתרון ממשי למצוקת הדיור והקצאת שטחים לשם כך.
מפלגת 'איחוד הימין' שהביאה 5 מנדטים דורשת את תיקי החינוך, המשפטים, תיקים נוספים, סגני שרים וחיזוק ההתיישבות.
מפלגת 'כולנו' שהביאה 4 מנדטים מתעקשת להישאר בתיקיה הקודמים החברתיים. ואף יו"ר המפלגה כחלון הצהיר: שבאם לא יקבלו את תיק האוצר, הוא פורש.
מפלגת 'ישראל ביתנו' שהביאה 5 מנדטים והיא תהיה המבחן לסיכוי לקואליציה צרה או רחבה, דורשת את תיק הביטחון, הטלת ווטו בנושאי דת ומדינה, וחוק הגיוס ללא שינוים אפי' קלים.
יצויין שבפגישה בין אביגדור ליברמן לרוה"מ נתניהו, אמר ליברמן: "או הכל או כלום", כלומר, אם לא ייקבל את כל מבוקשו יירד לאופוזיציה. בתוך כך במפלגת איחוד הימין הודיעו לצוות המו"מ בליכוד: שהם מתנגדים על ההבנות שהושגו בנושא דת ומדינה עם המפלגות החרדיות.