הגנרל האמריקאי דיוויד פטראוס, שפיקד על הכוחות בעיראק ובאפגניסטן, פרסם מאמר שפורסם היום (ראשון) ב-Foreign Affairs בארה"ב ובו טען כי כי "אין מנוס משלטון צבאי ישראלי זמני ברצועה, שלאחריה תועבר השליטה לרשות הפלסטינית".
"המונח 'שינוי משטר' איבד מהפופולריות שלו בשני העשורים האחרונים, וישראל אינה משתמשת בו לתיאור המלחמה בעזה", כתב בתחילת המאמר, "אולם, זה בדיוק מה שישראל מנסה להשיג. המבצע הצבאי בעזה מכוון להשמיד את חמאס כישות פוליטית וצבאית ולחסל את הממשל דה-פקטו שהארגון ניהל במשך כמעט שני עשורים".
"המערכה הישראלית היא תגובה מובנת לפיגועי ה-7 באוקטובר, בהם טרוריסטים בהובלת חמאס רצחו כ-1,200 ישראלים, חטפו כ-250 בני ערובה, וגרמו לטראומטיזציה עמוקה לציבור הישראלי", הוא הוסיף, "בעקבות הפיגועים, המנהיגים בישראל הסיקו בצדק כי לא ניתן להשלים עם המשך שלטון חמאס בעזה – בדומה להחלטת ארה"ב אחרי פיגועי 11 בספטמבר 2001 כי לא ניתן עוד לקבל את המצב הקיים באפגניסטן, שם הטאליבן פעל עם אל-קאעידה".
"כמובן, אפגניסטן לא הייתה המקום היחיד במזרח התיכון הרחב בו ארה"ב ביקשה לבצע שינוי משטר אחרי 11 בספטמבר. בשנים שלאחר מכן, קואליציות בהובלת ארה"ב הפילו משטרים גם בעיראק ובלוב, וסייעו (אם כי באופן צנוע ובלתי מספק) לכוחות האופוזיציה הסורית שניסו להפיל את הדיקטטור בשאר אל-אסד. אלו היו חוויות קשות עבור וושינגטון. המערכות המשמעותיות ביותר – באפגניסטן ובעיראק – עוצבו על ידי מספר טעויות אסטרטגיות גורליות, לצד מספר קטן יותר של הצלחות חשובות", כתב.
הוא הסביר כי "כיום, ישראל חוזרת על רבות מאותן טעויות, כולל כמה מהשגיאות הבולטות ביותר שארה"ב עשתה בשנים הראשונות של מלחמת עיראק. כפי שארה"ב עשתה בעיראק ב-2003, ישראל החלה את המלחמה ללא תוכנית ליצירת מבנה שלטוני שיחליף את חמאס, ותכנית ברורה כזו לא הופיעה גם אחרי חודשים של לחימה".